Rapport over seksuele intimidatie en misbruik in de sport gepubliceerd – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Rapport over seksuele intimidatie en misbruik in de sport gepubliceerd

Rapport over seksuele intimidatie en misbruik in de sport gepubliceerd

Naar aanleiding van verontrustende berichten heeft NOC*NSF in 2017 een onafhankelijke commissie van drie leden ingesteld

Deze commissie werd in het leven geroepen om onderzoek te doen naar seksuele intimidatie en misbruik in de sport. Helaas is het ook al meerdere keren voorgekomen dat in de vechtsport wereld wij ook niet verschoont bellen van vallen van seksueel intimidatie en beoogd misbruik. Wij verwijzen het voorval waar in 2015 naar boven kwam dat een 39-jarige man door justitie verdacht werd van misbruik van een minderjarig meisje. De man zou zich in 2013 en 2014 meerdere malen aan haar hebben vergrepen.

Rapport over seksuele intimidatie en misbruik in de sport gepubliceerd

De verdachte is naar verluidt nog steeds karateleraar, niet alleen stond de verdachte voor de rechtbank, maar moesten ook enkele andere persoenen zich verantwoorden, en wel voor het aan de kaak stellen van dit misbruik, de omgekeerde wereld lijkt ons want waarom zou men dit niet aan het licht mogen brengen? Het is in Nederland dan wel niet gemeengoed dat “naming and shaming” voorkomt, en worden daders vaak beter beschermt dan slachtoffers,

De Onderzoekscommissie heeft zich in maart en april op deze opdracht voorbereid

Op 15 mei 2017 is de commissie met haar werk begonnen en kreeg als taak inzicht te geven in omvang en aard van de problematiek. Voorts moest de Onderzoekscommissie aanbevelingen doen waarmee NOC*NSF, sportbonden en verenigingen de aanpak van het probleem zouden kunnen verbeteren. Het onderzoek liegt er niet om en is zeer verhelderend in haar bevindingen.

Lees het volledige rapport over seksuele intimidatie en misbruik in de sport hier! 

 

 

Bekijk ook

Anthony Joshua: ‘Het gevecht met Tyson Fury komt er, wat er ook gebeurt’

Bepaalt blij is Joshua niet met Fury en vindt dat deze en zijn team de complete bokswereld in haar hemd heeft laten staan.

RIVALEN OPGEPAST! Hier komt UFC-ster SPEEDY McGregor

Conor McGregor staat over een kleine maand tegenover Dustin Poirier in de UFC kooi.

FOUTJE! Vechter zwaar ‘KO’ doordat scheids even niet oplet

Mohammad Karaki werd op brute wijze knock-out geslagen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page