Rapport over seksuele intimidatie en misbruik in de sport gepubliceerd Nieuws
Nieuws

Rapport over seksuele intimidatie en misbruik in de sport gepubliceerd

Rapport over seksuele intimidatie en misbruik in de sport gepubliceerd

Naar aanleiding van verontrustende berichten heeft NOC*NSF in 2017 een onafhankelijke commissie van drie leden ingesteld

Deze commissie werd in het leven geroepen om onderzoek te doen naar seksuele intimidatie en misbruik in de sport. Helaas is het ook al meerdere keren voorgekomen dat in de vechtsport wereld wij ook niet verschoont bellen van vallen van seksueel intimidatie en beoogd misbruik. Wij verwijzen het voorval waar in 2015 naar boven kwam dat een 39-jarige man door justitie verdacht werd van misbruik van een minderjarig meisje. De man zou zich in 2013 en 2014 meerdere malen aan haar hebben vergrepen.

Rapport over seksuele intimidatie en misbruik in de sport gepubliceerd

De verdachte is naar verluidt nog steeds karateleraar, niet alleen stond de verdachte voor de rechtbank, maar moesten ook enkele andere persoenen zich verantwoorden, en wel voor het aan de kaak stellen van dit misbruik, de omgekeerde wereld lijkt ons want waarom zou men dit niet aan het licht mogen brengen? Het is in Nederland dan wel niet gemeengoed dat "naming and shaming" voorkomt, en worden daders vaak beter beschermt dan slachtoffers,

De Onderzoekscommissie heeft zich in maart en april op deze opdracht voorbereid

Op 15 mei 2017 is de commissie met haar werk begonnen en kreeg als taak inzicht te geven in omvang en aard van de problematiek. Voorts moest de Onderzoekscommissie aanbevelingen doen waarmee NOC*NSF, sportbonden en verenigingen de aanpak van het probleem zouden kunnen verbeteren. Het onderzoek liegt er niet om en is zeer verhelderend in haar bevindingen.

Lees het volledige rapport over seksuele intimidatie en misbruik in de sport hier!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws