Randamie is haar wereldtitel kwijt Nieuws
Nieuws

Randamie is haar wereldtitel kwijt

Randamie is haar wereldtitel kwijt

De Randamie fans verbijsterd, ze is haar wereld titel kwijt?

Germaine de Randamie is haar wereldtitel alweer kwijt, de UFC heeft deze haar ontnomen. Afgelopen februari was zij deze titel toebedeeld gekregen en werd zij kampioen in de nieuw opgerichte vedergewichtdivisie, echter heeft de UFC nu toch besloten om haar de kampioensgordel te ontnemen, tot ieders verbazing.

Cris Cyborg versus Australische Megan Anderson

De Braziliaanse Cris Cyborg en de Australische Megan Anderson gaan aanstaande 29 juli uitmaken wie tot de nieuwe kampioen wordt gekroond, zo maakte de Amerikaanse MMA-organisatie vandaag bekend in een pers verklaring.

Cris Cyborg die in een recentelijke controverse was geraakt door haar aartsvijand Angela Mangana, op een soort van vechters uitje een aantal werken geleden in het gezicht te slaan. en waar nu een zaak is aangespannen. De keuze om Cyborg te laten vechten is dus wel heel apart.

De Randamie's omstreden zege op Holly Holm

Na een omstreden zege op Holly Holm, won Randamie de titel, deze werd toegekend op punten, wat op zich kwaad bloed zetten aangezien zij tot twee keer toe een harde stoot deelde uit na de bel. Er ontstond hierdoor veel commotie, en, Holm wilde na het gevecht aanvankelijk in beroep gaan, maar zag daar later toch weer van af. De reden is onbekend gebleven.

Doping verleden Cris Cyborg

De Randamie mocht haar titel verdedigen tegen Cyborg, zo was de UFC voornemens maar daar had de Nederlandse geen zin in. Naast het incident van Cyborg tegen Anderson, wordt Cris Cyborg ook verdacht van het gebruik van doping. En vanwege dit dopingverleden wilde de Randemie niet aantreden tegen Cyborg, om dat dit een ongelijke strijd zou betekenen. Ook was Randamie aan het herstellen van een handblessure, die zij eerst wilde laten herstellen.

Smet op het blazoen van de UFC

Omdat ze haar titel niet wilde verdedigen tegen de nummer één uitdager Cris Cyborg, heeft de UFC heeft Germaine de Randamie laten weten dat ze niet langer de vedergewichtkampioene is van de organisatie. Om de integriteit van de sport te behouden, verwacht de UFC dat elke kampioen de strijd aangaat met haar concurrenten, wie dit ook mogen zijn ongeacht verleden etc.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws