'Puur racisme!' Boksicoon Mayweather als een hond behandeld Nieuws
Nieuws

'Puur racisme!' Boksicoon Mayweather als een hond behandeld

'Puur racisme!' Boksicoon Mayweather als een hond behandeld

Floyd Mayweather heeft de klus geklaard met een TKO-overwinning in de tweede ronde van zijn oefengevecht met Mikuru Asakura op Rizin 38 afgelopen weekend. Echter beleefde de bokslegende een naar moment toen een bos bloemen voor zijn voeten in de ring werd gekwakt.

Japanners zijn principiële personen en als deze een menig hebben dan steken zij deze niet onder stoelen of banken. Dit bleek ook het geval bij de wedstrijd van Mayweather. Nadat de Asakura een boeket bloemen in de ring had gekregen, gooide Takushi Okuno, leider van de politieke partij Burdock, deze voor de voeten van Mayweather als teken van duidelijk gebrek aan respect voor het boksicoon.

De videoclip van het incident veroorzaakte veel online discussies waarbij sommige fans dit als racistisch bestempelden. "Dit was openlijk racisme, maar het maakte Floyd sterker en daarom eindigde hij zijn baan in de ring met KO! Makkelijk werk', twitterde Abdul Barber.

Nooit meer

Mayweather betaalde zijn leek na de overwinning opgewekt en betuigde zijn respect aan Japan en het Japanse publiek. Maar Rizin-president Nobuyuki Sakakibara was woedend over hoe de bokslegende was behandeld. De RIZIN baas verontschuldigde zich via Instagram waar hij schreef:

"Bedankt voor iedereen die aanwezig was en voor het evenement van vandaag. Ik waardeer alle 22 vechters echt uit de grond van mijn hart. En nogmaals, we verontschuldigen ons ten zeerste dat we zo'n verachtelijk persoon in de heilige ring hebben laten stappen. We beloven dat we ervoor zullen zorgen dat dergelijke acties nooit meer zullen plaatsvinden.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws