Japanse vechtersbaas biedt ontslagen Alistair Overeem baan aan - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Japanse vechtersbaas biedt ontslagen Alistair Overeem baan aan

Japanse vechtersbaas biedt ontslagen Alistair Overeem baan aan

Rizin baas Nobuyuki Sakakibara biedt ontslagen Alistair Overeem baan aan

Alistair Overeem werd vandaag genadeloos aan de kant geschoven door zijn werkgever UFC. De Amerikaanse vechtsport organisatie zag geen heil meer in een samenwerking. Maar het lijkt er op dat de Nederlandse topatleet niet lag zonder werk zal zitten.

Uit Japan komt goed nieuws, de grote baas van vechtsport organisatie RIZIN, Nobuyuki Sakakibara staat open om Overeem voor het eerst sinds december 2010 terug naar Azië te halen. Tenminste als “de cijfers kloppen” voor de organisatie.

Op naar Japan

,,Alistair (Overeem) heeft een geweldige rol gespeeld in het opbouwen van de sport, zowel hier in Japan als over de hele wereld”, zei Sakakibara. “Ik herinner me dat ik naar Nederland ging om Valentijn Overeem te contracteren (broer van Alistair. red). Ikzag een 17-jarige Alistair in de sportschool en besloot hem ter plekke een contract te geven.”

Sakakibara heeft dus goede herinneringen aan Overeem en heeft al een plan klaar liggen. ,,We trappen dit jaar af met het evenement RIZIN 27 op 21 maart. in Nagoya. Maar we zijn van plan om dit jaar ongeveer zeven evenementen te houden, die uiteraard eindigen in Saitama Super Arena op 31 december. Misschien zou dat iets zijn dat logisch zou kunnen zijn voor Alistair. “

Bekijk ook

Breaking! Fury moet WBC-titel verdedigen tegen Whyte

De WBC heeft officieel opdracht gegeven

6 Vechters genoemd voor comeback McGregor (video)

Nu de Ier weer volledig mobiel is

Oud-Kampioen (42) KO’t rivaal in shock comeback

42yr old former world title holder "Big Daddy" Lucas Browne (30-3, 26 KO's) with the ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page