Pols blessures voorkomen bij vechtsport en boksen - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Pols blessures voorkomen bij vechtsport en boksen

Pols blessures voorkomen bij vechtsport en boksen

Hoe voorkom je pols blessures bij het boksen en overige vechtsporten?

Arnaud van der Veere legt in deze korte video uit hoe je een pols blessure bij het boksen kunt voorkomen, natuurlijk kun je deze tips ook gebruiken bij andere vechtsporten.

De pols is het vaakst gewonde deel van het lichaam van de beginnende bokser. Als je net begint dan is het volgen van de onderstaande adviezen behulpzaam aan te raden. Ook als u een ervaren bokser bent raden wij aan een kijkje te nemen. Ook zijn sommige van de onderstaande tips apparatuur specifiek en kon je pols voorkomen stuk te slaan bij een bezoek aan een sportschool met exotische apparatuur.

Pols wraps en windsels

Voor uw eerste zes weken als bokser, of na een polsblessure, zorg ervoor dat u ze inpakt met een extra set wraps vanuit de duim naar beneden, voornamelijk als een zachte versteviging voor de pols. Bij het omwikkelen met een enkel paar wraps wees er zeker van dat achter de duim veel steun zit. Dit is waar de meeste pols letsels ontstaan. Mijn favoriete methode voor het verpakken is om Mexicaanse stijl gaas naar beneden gebruiken van pols tot knokkels, en vervolgens met behulp van katoen wraps uit de rug van de hand, met beide types overlappen bij de pols, basis van de duim, en het onderste deel van de achterkant van de kant. Dit helpt ook als je X-patroon ten minste tweemaal te beschermen tegen breuken met elk wrap.

Stoten op de bokszak

Stoot nooit op de zware zak zonder wraps (windsels) en handschoenen. Vermijd het gebruik van ouderwetse handschoenen op de zware zak, omdat ze niet plat genoeg zijn en de pols kunnen beschermen. Leren hoe je de zware zak moet raken, probeer lichte stoten het in plaats van harde stoten. Let op dat de bokszak goed mee draait, statische bokszakken kunnen veel schade berokkenen. Wees bewust dat de kracht die u gebruikt om te stoten landt op een dood gewicht namelijk de bokszak. elke sportschool heeft een zogenaamde “zware boks zak”. die vaak gebruikt wordt om lichaamsdelen te harden.

Polsen gebruiken in sparren en pad training

Een groot aantal pols blessures ontstaan tijden het sparren tegen een mede sporter of tijdens de zogenaamde pad training. Bij sparren gebeurt het vaak dat de vermoeidheid leidt to een zwakmoment, met als gevolg een knik in de pols als deze niet goed is ingepakt. Bij sporten zoals Muay thai en kickboksen is het afweren van trappen met de pols vaak funest. Vaak zie je dat vechters te laconiek omgaan met de grip in d bokshandschoen, knijpen en slaan is dan het devies.

 

Bekijk ook

Elleboog koning maakt gehakt van rivaal in bloedig gevecht

Bloedbad! Elleboog koning maakt gehakt van rivaal | video

Met een paar venijnige elleboogstoten

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Ebanie Bridges weet hoe zij de aandacht moet trekken

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! 'Dit is de Monkey King'

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! ‘Dit is de Monkey King’

Na een training bij Shaolin Masters besloot Song zijn nieuwe MMA-droom na te jagen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page