Home / Nieuws / Politie rolt illegale vechtclub op die opereert vanuit bedrijfspand (video)

Politie rolt illegale vechtclub op die opereert vanuit bedrijfspand (video)

Illegale gevechten lijken steeds vaker de kop op te steken. Justitie in verschillende landen nemen dan ook actie. Zo ook in New York waar bij een inval tientallen mensen werden aangehouden.

Met de komst van het coronavirus kwam ook het fenomeen ‘street brawls’ op. Ook in ons land werden illegale boks en kickboks wedstrijden georganiseerd. De vechtsport wereld stond op zijn achterste poten. En een aantal vechtsportbonden naast de Vechtsportautorieit spraken er schande van.

Ook in het buitenland lijkt het fenomeen flink uit de hand te lopen. Zo deed de politie van New York recentelijk een grote inval. Er werden gevechten gehouden in het magazijn van een bedrijfspand. Met een groot aantal toeschouwers aanwezig. Het magazijn was uitgerust met paarse en rode neonlichten. Met een geïmproviseerde ring in het midden. Waar metalen barrières werden gebruikt in plaats van touwen.

Onverantwoord

De NY autoriteiten noemen de bijeenkomst een ‘illegale vechtclub’. Behalve fungerend als een vechtclub. Werd het evenement ingezet voor individuen die overeenkwamen om met elkaar te vechten. Zonder regels om een ​​persoonlijk geschil op te lossen.

Volgens de politie kwamen zij de vechtclub op het spoor door online geplaatste video’s. Elk van de organisatoren wordt geconfronteerd een boete van $ 15.000.

Bekijk ook

RAUW: Kickbokslegende Badr Hari op oorlogssterkte

Badr Hari lijkt harder dan ooit te werken aan een comeback. Recentelijk zei de Kicbokslegende ...

Piepjonge MMA-vechter (16) maakt imposant profdebuut (video)

Victoria “The Prodigy” Lee was zo goed als geadverteerd in haar langverwachte mixed martial arts-debuut ...

Boze kickboks fans steunen verslagen vechter, beslissing onterecht?

Illias Ennahachi prolongeerde vandaag in Singapore zijn ONE Championship vlieggewicht titel kickboksen. De Nederlands-Marokkaanse vechter ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page