Overeem over blessure: 'kon niet eens meer recht lopen' Nieuws
Nieuws

Overeem over blessure: 'kon niet eens meer recht lopen'

Overeem over blessure: 'kon niet eens meer recht lopen'

Alistair Overeem zal op 23 oktober niet vechten tegen Rico Verhoeven. Vandaag werd bekend dat de UFC-legende zich terug getrokken heeft uit de titelstrijd. De aankondiging kwam als een klap binnen bij de fans.

Uit een verklaring die Overeem op social media plaatste blijkt dat de topatleet al ruim een maand met een blessure kampte. ,,Twee dagen voor de persconferentie, een paar weken geleden, kon ik niet eens recht lopen", schrijft Overeem. ,,Na een behandeling voelde ik me stukken beter. En aangezien ik nooit een opgever ben geweest, zou ik nu ook niet stoppen."

Niet te stoppen

De blessure werd echter erger, zodanig dat Overeem een heftige beslissing moest nemen. ,,Gisteren moesten mijn coaches, mijn medische team en ikzelf de beslissing nemen om te stoppen. ,,Zelfs als ik nu op 90% zat, of misschien zelfs 80%, zou ik in die ring zijn gekomen. Maar ik zit op 40% en dat is niet genoeg", aldus Overeem.

Wie de vervanger wordt tegen Verhoeven die door Glory vooralsnog in het evenement wordt gehouden is nu nog niet bekend. Insiders zijn het er over eens dat de beste keuze Jamal Ben Saddik zou zijn. Deze stond al eerder gepland tegen Verhoeven te vechten maar viel uit vanwege een blessure.

Verwacht wordt dat er snel een aankondiging volgt wie samen met Verhoeven de headliner zal verzorgen op Glory Collision 3.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws