ONGESLAGEN REINIER DE RIDDER: 'Hier heb ik naar toe gewerkt'
Home / Nieuws / ONGESLAGEN REINIER DE RIDDER: ‘Hier heb ik naar toe gewerkt’

ONGESLAGEN REINIER DE RIDDER: ‘Hier heb ik naar toe gewerkt’

ONGESLAGEN REINIER DE RIDDER: 'Hier heb ik naar toe gewerkt'

Het succes van Nederlander Reinier de Ridder is zeker niet van de ene op de andere dag gekomen. 30 oktober vecht hij voor de ONE wereldtitel.

Het Nederlandse middengewicht De Ridder maakte in 2012 zijn profdebuut en versloeg al zijn 12 tegenstanders, eind deze maand wil hij zijn ongeslagen record handhaven door wereldkampioen Aung La Nsang te verslaan in Singapore tijdens ONE: Inside The Matrix.

Veel respect

De Ridder zegt dat zijn reis naar het titelgevecht begon lang voordat hij een professionele vechter werd. “Dit is waar ik eigenlijk mijn hele leven voor werk. Ik lig op de mat sinds ik vijf jaar oud was, en dit wordt mijn bekroning. ” Toch heeft hij respect voor zijn tegenstander en huidig kampioen.

“Hij heeft een geweldige rechterstoot en rechtertrap over zich. Hij schakelt een beetje, en hij heeft een typisch Nederlandse kickboks stijl ‘, zegt de Ridder over N Sang. De Nederlander staat bekend om zijn uitstekende worstel techniek en de Ridder heeft respect voor het vermogen van N Sang op de grond.

Bijna onverslaanbaar

“Hij heeft geweldige stoten en kan druk zetten, dus hij is overal goed. En vergeet niet dat hij ook een goede worstelaar is. Hij is ook goed op de grond. Hij is niemand die lichtvaardig moet worden opgevat. Hij is een geweldige vechter. ” Ook al is het staande vechten niet het sterkste punt van de ridder, heeft hij daar flink op getraind.

“Mijn kickboksen is vrij eenvoudig. Ik zet de druk op, laat (mijn tegenstander) achteruit lopen en ik haal hem neer. Ik heb een aantal van de beste vechters ter wereld om me heen en ze hebben me veel geleerd, dus ik heb daar veel vooruitgang geboekt ”, zei hij.

Geen angst

En druk is belangrijk om een geweldenaar als N Sang te verslaan, de Ridder best dit terdege. “Het belangrijkste is om hem achteruit te laten vechten. Ik ga hem in het nauw brengen, hem tegen het hek zetten, hem neerhalen, mijn judo en mijn worstelen gebruiken en dan naar zijn rug gaan. “

Toch is de Ridder niet bang dat zijn onthulling hoe hij N Sang zal verslaan zijn tegenstander alert maakt. “Ik ga hem neerhalen en hem verwurgen. De man is erg sterk. Hij is bijna niet te verslaan. Maar iedereen heeft een nek en ik kan hem overal vinden. “

Bekijk ook

Zure verliezer! ‘Rot op uit die boksring’ (video)

Je bent een echte kampioen, vergeet de rest.

Multitalent Geraldo Holzken wint ZNL-bokstitel

De jonge Holzken kan met recht een van Nederlands grootste multitalenten genoemd worden

‘Bijna moord!’ Pulev slaat Mir staand KO (video)

Frank Mir kreeg er flink van langs gisteravond

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page