Home / Nieuws / ONE Championship start met Global Kickboxing League

ONE Championship start met Global Kickboxing League

ONE Championship lanceert haar Global Kickboxing League tijdens Heroes of Honor in April

Goed nieuws voor de kickboks fans wereldwijd, ONE Championship heeft zojuist aangekondigd dat het een professionele kickbokscompetitie heeft opgericht met de absolute top in lokaal en internationaal opvallend talent uit de hele wereld. ONE Championship Kickboxing heeft als doel ’s werelds beste vechtkunstenaars een prestigieus wereldwijd platform te bieden om de schoonheid van de opvallende kunsten van Azië te demonstreren, zoals Muay Thai, Kickboxing, Karate, Tae Kwon Do, Kung Fu, Wushu, Sanda, Silat, Lethwei en meer. Uitbreiding van ONE naar het kickboksen was te verwachten en betekent zware concurrentie voor partijen als GLORY, die nu de alleenheerser is op het wereldwijde kickboks toneel.

ONE Championship lanceert Global Kickboxing League

Wereldwijde expansie van ONE Championship door de kickboks competitie

“In de loop der jaren heeft ONE Championship zijn reputatie als Home of Martial Arts verdiend door de meest opwindende authentieke vechtkunstactie op aarde te demonstreren,” zei Chatri Sityodtong, Chairman en CEO van ONE Championship. “Azië is 5000 jaar lang de bakermat van oosterse vechtkunsten geweest en we zullen nu de opvallende kunsten van Azië presenteren aan fans van over de hele wereld. ONE Championship Kickboxing, met het beste vechtsporttalent ter wereld, heeft tot doel om de opvallende kunstvoorzijde en het centrum van Azië te laten zien als onderdeel van onze ONE Championship live-evenementen.

ONE Championship Kickboxing wordt gelanceerd in Manila

“Als fan zie je een hele reeks vechtsporten uit Azië in actie zoals Muay Thai, Tae Kwon Do, Karate, Kung Fu, Lethwei en vele anderen.” Op 26 januari hield ONE een tentoonstelling tijdens het kickboksen tijdens ONE: Global Superheroes die Sam-A Gaiyanghadao tijdens de tweede ronde overweldigde regerend WBA Super bantamgewicht en interim WBC Super Bantamgewicht Muay Thai Wereldkampioen Joseph “Hurricane” Lasiri zag. Op vrijdag 20 april zal ONE Championship Kickboxing worden gelanceerd in Manila, Filipijnen bij ONE: Heroes of Honor in de Mall of Asia Arena.

Veel internationale top vechters hebben zich aangemeld zoals Yodsaenklai Fairtex en Giorgio Petrosyan

Sommige van de vechters die zich hebben aangemeld bij ONE Championship Kickboxing zijn onder andere toptalenten uit Muay Thai, zoals meervoudig Muay Thai-wereldkampioenen Petchboonchu FA Group, Nong-O Gaiyanghadao, Yodsaenklai Fairtex, Sam-A Gaiyanghadao, Singtongnoi Por Telakun, Dejdamrong Sor Amnuaysirichoke , Sagetdao Petpayathai, Kwankhao Mor. Rattanabandit, Yodcherry Sityodtong, en ook internationale superster wereldkampioenen Giorgio Petrosyan, Fabio Pinca, Alain Ngalani, Regian Ersel en Sergej Maslobojev.

“ONE Championship is erop gericht om fans een authentieke vechtsportervaring te bieden”

We zijn er trots op aan te kondigen dat de absoluut beste vechters ter wereld ervoor hebben gekozen om hun professionele loopbaan voort te zetten onder de ONE banner, “vervolgde Sityodtong. “Fans zullen worden getrakteerd op de meest opwindende kickbokswedstrijden waarbij het beste de beste binnenkant van zowel onze ring als onze kooi vormt. Sommige wedstrijden vallen onder de standaard internationale kickboksregels in onze ring, en andere wedstrijden zullen onder aangepaste hybride markeringsregels in onze kooi vallen.

Dit is een game-changer in de wereld van vechtsporten, en ik ben verheugd dat ik deze dingen begin april kan starten.

De Italiaan Giorgio Petrosyan neemt het op tegen Thai Jo Nattawut in de inaugurele match-up van de competitie. Giorgio Petrosyan uit Italië, 32, staat bekend als een van de beste offensieve talenten ter wereld. Petrosyan begon zijn professionele Muay Thai-carrière op de leeftijd van 16 jaar om te concurreren tussen bantamgewicht en middengewicht, en won meerdere titels voor elke divisie. Hij beoefent een professioneel kickboksrecord van 85-2-2, 2NC en staat bekend om zijn ongelooflijke 6-jarige 42-win win-reeks, die wordt beschouwd als een van de meest dominante regeringen in middengewicht geschiedenis.

Petrosyan wordt geconfronteerd met Jo Nattawut in zijn ONE Championship Kickboxing-debuut in april bij ONE: Heroes of Honor in Manila. “Smokin” Jo Nattawut uit Korat, Thailand is een 25-jarige kickbokster uit Atlanta, Georgia met een professioneel kickboksrecord van 60-11-2. Een leeuwengevecht Super weltergewichtkampioen en WMC-kampioen, Nattawut staat bekend om zijn krachtige elleboog- en knie-aanvallen.

Bekijk ook

WFL Boxing Influencers: ‘bekende rappers en vloggers met elkaar op de vuist’

Vanaf februari 2019 komt de World fighting League met een nieuw boks concept. Net als ...

Bizar: 15-jarig vechtsport talent sterft tijdens opladen iPhone

Irina Rybnikova, een opkomend vechtsport talent, stierf zaterdag thuis in de Siberische stad Bratsk, Rusland. ...

Netflix komt met extreme vechtsport serie voor Nederlandse fans

Goed nieuws voor de vechtsport fans die een abonnement op Netflix hebben. De zender komt ...