Onderzoeker Eric Lagendijk: ‘Kickboksen en criminaliteit zijn met elkaar verbonden’ Nieuws
Nieuws

Onderzoeker Eric Lagendijk: ‘Kickboksen en criminaliteit zijn met elkaar verbonden’

Onderzoeker Eric Lagendijk: ‘Kickboksen en criminaliteit zijn met elkaar verbonden’
Foto: Niet gerelateerd beeld archief
Foto: Niet gerelateerd beeld archief

Criminaliteit en vechtsporten zoals kickboksen gaan hand in hand volgens een rapport van Onderzoeks- en adviesbureau DSP. Deze voerde in de periode 2015–2018 een onderzoek uit naar dit onderwerp.

Erik Lagendijk onderzoeker bij DSP publiceerde afgelopen week een tweeluik over de relatie tussen kickboksen en criminaliteit genaamd “Van duistere gym tot ideale schoonzoon: de transformatie van kickboksen”.

In het op 25 september verschenen eerste deel van dit tweeluik doet Lagendijk een boekje open over het onderzoek. Daar zou uit blijken dat kickboksen dan wel positief in de lift zit in Nederland, maar dat er nog steeds veel criminele invloed zou zijn binnnen de sport.

Rico Verhoeven

Ook Rico Verhoeven wordt aangehaald in het artikel: “Ook het management van Rico Verhoeven begrijpt heel goed dat er met hem nog veel meer te verdienen is als BN’er van onbesproken gedrag”, aldus het onderzoek.

Wij quoten Lagendijk verder; “Maar Rico of geen Rico, kickboksen blijft een enorme aantrekkingskracht uitoefenen op de boys in the hood: maatschappelijk kwetsbare jongeren met een beperkt toekomstperspectief”. De vraag rijst welke jongeren hiermee worden bedoeld in het onderzoek, wellicht van een bepaalde etnische achtergrond?

Psychische stoornis

Uit het onderzoek zou blijken dat het merendeel jongens zijn die in de problemen komen. Ook zouden vele van hen een, laagverstandelijke beperking of zelfs een psychische stoornis hebben. En hierdoor dus makkelijk te verleiden zijn tot criminele activiteiten, maar staat dat niet los van het kickboksen?

Menig andere sport lijkt aan hetzelfde profiel te voldoen als het gaat om criminaliteit en verwevenheid met elkaar. Wil je meer weten over het onderzoek van DSP klik hier om het te lezen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws