Nouchka Fontijn en Jemyma Betrian naar WK Boksen in India - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Nouchka Fontijn en Jemyma Betrian naar WK Boksen in India

Nouchka Fontijn en Jemyma Betrian naar WK Boksen in India

Goed nieuws voor de Nederlandse boksfans, vandaag maakte de Nederlandse Boksbond bekend dat voor Nederland, Nouchka Fontijn en Jemyma Betrian mee zullen doen aan het wereldkampioenschap damesboksen in India. Dat toernooi wordt van 16 t/m 24 november gehouden in New Delhi.

Heren boksen

Het Wereldkampioenschap Heren werd voor het eerst gehouden in 1974 in Havana, Cuba. Sindsdien zijn er 18 toernooien geweest, waarvan de 19e gepland is in 2017 in Hamburg, Duitsland. Met inbegrip van de Hamburg-editie, zouden Duitsland en de Verenigde Staten de twee landen zijn die de kampioenschappen driemaal hebben gehost, zij het in verschillende steden. Voor India zou de 2021 editie hun eerste zijn als gastland.

Dames boksen

Het Wereldkampioenschap Dames begon ondertussen veel later, met de eerste editie in 2001 in Scranton, Verenigde Staten. Er zijn tot nu toe negen edities geweest waarbij China het enige land was dat twee keer gastheren was, in 2008 en 2012. De laatste editie vond plaats in 2016 in Astana, Kazachstan, met de editie 2018 gepland om in India te worden gehouden.

Tegenstanders voor Nouchka Fontijn en Jemyma Betrian zijn nog niet aangekondigd, meer nieuws volgt zodra er updates zijn.

Bekijk ook

‘Ik blijf zitten’! Boze Olympisch bokser protesteert tegen diskwalificatie

kwalificeerd in zijn kwartfinale op de Olympische Spelen in Tokio vanwege een opzettelijke kopstoot. De Franse superzwaargewicht bokser zat ongeveer een uur lang uit protest op het schort van de Olympische ring

UFC-vechter gepakt op cocaïnegebruik, schorsing wassen neus

Volgens de officiële verklaring van USADA is de straf met terugwerkende kracht

Rico en Alistair reageer! Waarom bellen jullie niet terug?

Rico Verhoeven en Alistair Overeem zijn sinds laatstgenoemde tekende bij Glory Kickboxing, regelmatig het onderwerp van gesprek.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page