Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Nordin van Roosmalen: ‘Over 5 jaar ben ik de beste kickbokser ter wereld!’

Nordin van Roosmalen: ‘Over 5 jaar ben ik de beste kickbokser ter wereld!’

Zaterdag 27 oktober wordt in de Köning Pilsener Arena in het Duitse Oberhausen Enfusion Kickboxingtalents #61 georganiseerd. Fightclub Den Bosch (Team Beekwilder – Noudri) levert wederom twee uitstekend getalenteerde vechters: Nordin van Roosmalen en Soufiane Kaddouri.

Nordin van Roosmalen

Nordin ‘The Viking’ van Roosmalen vecht aanstaande zaterdag in Oberhausen tijden Enfusion #61 tegen Bilal Loukili in een 4-man kwalificatie-toernooi voor het € 100.000 8-man finaletoernooi  in Abu Dhabi op 7 december 2018.

“Het is de kunst om ongeschonden uit de strijd te komen en de tweede wedstrijd ook te winnen,” glimlacht Nordin. “Je moet sowieso altijd gas geven.”

Van Roosmalen begon zijn carrière als  6-jarig jongetje. Hij voetbalde, deed judo en kickbokste tegelijkertijd, maar besloot toen hij 12 jaar was om zich volledig op het kickboksen te focussen. De een na de andere overwinning en titel sleepte de getalenteerde kickbokser binnen, zoals Nederlands kampioen bij de jeugd, wereldkampioen in de A-klasse (Italië) en Zuid-Amerikaans middelgewicht kampioen in Suriname.

Prof Kickbokser

Sinds hij stopte met voetballen is hij fanatiek kickbokswedstrijden gaan draaien. In totaal heeft de 21-jarige Brabander maar liefs 72 wedstrijden gedraaid. Ook heeft Van Roosmalen een tijdje MMA-trainingen gedaan bij CSA Helmond. maar voor wat wedstrijden betreft, houdt hij het voorlopig bij Kickboksen omdat wedstrijden draaien in beide disciplines lastig valt te combineren. Aangezien Van Roosmalen A-vechter (prof) is, traint hij maar liefst 8 tot 10 keer per week.

Op Enfusion #61 in Oberhausen zal hij een klasse lager uitkomen, namelijk tot 72,5 kilo. Die extra kilo’s afvallen vindt hij geen probleem en hij voelt zich er zelfs beter en sterker bij, geeft hij te kennen. “ik heb het in zes weken afgebouwd en voel me sterker dan ooit”.

Op de vraag waar Van Roosmalen zichzelf over over vijf jaar ziet staan, antwoordt hij: “Dan ben ik de beste van de wereld!”

Nordin van Roosmalen op de pads met coach William Beekwilder (foto: Mike Tomale)

Soufiane Kaddouri

Soufiane Kaddouri is momenteel ongeslagen Enfusion Wereld Kampioen 63kg. Op 12 mei jongstleden verdedigde hij succesvol zijn titel tegen Wail Karroumi uit Rotterdam. Hij vecht zaterdag 27 oktober op Enfusion #61 in een Superfight tot 64 kilo tegen Andrej Bruhl.

Voor wat zijn tegenstander betreft heeft Soufiane zich niet echt in hem verdiept. “Ik zie het wel,” grijnst de Enfusion kampioen. “Ik heb begrepen dat hij bokservaring heeft.”

Waar Kaddouri over vijf jaar staat, dat weet hij niet. “Ik doe gewoon mijn ding en ik zie het wel.”

De 25-jarige Kaddouri traint al 12 jaar bij Fightclub Den Bosch en heeft meer dan 80 wedstrijden gedraaid.

Soufiane Kaddouri op de pads met coach William Beekwilder (foto: Mike Tomale)

 

Bekijk ook

Utrechtse karateka Lisa Wu ontvangt prestigieuze prijs

Deze landelijke prijs wordt jaarlijks toegekend

KINDERMISBRUIK: Kickboksleraar Hans T. krijgt celstraf

Kickboksleraar Hans T. is vandaag door de rechtbank veroordeeld

Ismael Lazaar in beroep tegen jarenlange schorsing: Dit slaat nergens op!

Schorsing kickboks kampioen Ismael Lazaar ingetrokken

Goed nieuws voor top kickbokser Ismael Lazaar, zijn vierjarige schorsing is vroegtijdig opgeheven.