Nieuwe vechtsport organisatie EKIC 'daar wil je vechten' Nieuws
Nieuws

Nieuwe vechtsport organisatie EKIC 'daar wil je vechten'

Nieuwe vechtsport organisatie EKIC 'daar wil je vechten'
Nieuwe vechtsport organisatie EKIC 'daar wil je vechten'

De recente opgerichte vechtsport organisatie EKIC gaat een mix van boksen, Bare Knuckle boxing en Kumite brengen. Ook willen zij de vechters correct betalen.

Het uitbetalen van vechters kan nog wel eens voor kopzorgen kosten, zo bewees ook de Bare Knuckle organisatie WBKFF. Deze betaalde vechters zoals veteraan Cris Leben niet uit en lieten deze zelfs in schulden achter.

Goed voor de vechters zorgen

EKIC, die traditioneel boksen, boksen met blote vuist boksen en Kumite onder de aandacht brengt, hecht bijzonder veel belang aan een goede beloning van haar vechters. In een interview met BJPENN.COM Radio sprak de organisatie over wat er komen gaat.

Niet alleen zal EKIC zorgen dat haar vechters betaald krijgen voor gevechten. Ook zal EKIC vechters helpen lucratieve film en televisierollen te krijgen. En ervoor te zorgen dat atleten worden gecompenseerd voor het gebruik van hun foto's in videogames en andere koopwaar.

De UFC deelt liever niet

Wat de vechters betreft is EKIC al flink aan het inslaan geslagen. Zo rekruteerde EKIC voormalig Strikeforce-kampioen Cung Le. "Ik had het geluk met Cung Le te spreken, die geen fan meer is van UFC. Die de royalty's van de videogames tot hun actiefiguren in bezit hebben. Dana White profiteert daar het meest van, ”Zei EKIC Executive Vice President Jeff Arcio.

"Er zijn daarom momenteel veel ontevreden UFC-vechters. We hebben dus een goed pakket waarmee de sponsors en zij hun percentages beter kunnen begrijpen dan UFC. Omdat er op dit moment veel vechters zijn die niets kunnen doen terwijl hun producten worden verkocht. Maar ze krijgen er geen euro van en helemaal geen royalty's, "," voegde Arcio eraan toe.

Moet top zijn voor iedereen

Mark Goldstein, Executive Vice President van EKIC zegt; "We hebben experts op dat gebied van compensatie ingeschakeld omdat ze weten wat de vechters hadden moeten krijgen. EKIC is hier niet alleen om geld te verdienen. We zijn hier om het plezierig te maken voor iedereen die met ons werkt, inclusief de vechters."

Als organisatie is EKIC dan wel nieuw maar lijkt haar prioriteiten goed op orde te hebben. De unieke mix van Bare Knuckle, traditioneel boksen en kumite zal veel vecht fans aanspreken. Wanneer de eerste events die ongetwijfeld een groot publiek zullen aantrekken is niet bekend. Dat het veelbelovend is wel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws