Netflix lanceert film over Braziliaanse jiu-jitsu legende Rickson Gracie - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Netflix lanceert film over Braziliaanse jiu-jitsu legende Rickson Gracie

Netflix lanceert film over Braziliaanse jiu-jitsu legende Rickson Gracie

Netflix komt met film over Rickson Gracie: "de Braziliaanse jiu-jitsu legende"

Regisseur Jose Padilha, die werkte aan de film ‘Elite Squad’ en de populaire serie ‘Narcos’, zal met zijn film ‘Dead or Alive’ het verhaal vertellen over de wortels van de Braziliaanse krijgskunst.

Volgens Hollywood Reporter zal ‘Dead or Alive’ meer dan 100 jaar teruggaan, naar het ontstaan van het Braziliaanse jiu-jitsu. Ooit door de Japanse legende Mitsuyo Maeda mede ontwikkeld, het verhaal zal onder andere ook gebaseerd zijn op het leven van BJJ legende Rickson Gracie.

Dead or Alive ‘draait om twee mannen, Mitsuyo Maeda en Rickson Gracie, terwijl de serie een episch verhaal vertelt dat zich uitstrekt van het Japan van 1800 tot het huidige VS en Japan, omdat het zich richt op twee mannen uit enorm verschillende werelden die een mixed martial art die bekend werd als Braziliaanse jiu-jitsu ontwikkeld hebben.

Ontmoeting

Maeda reisde rond de wereld en gaf demonstraties van zijn vechtkunst. In 1917 reisde Maeda naar Brazilië, waar hij een 14-jarige ontmoet, genaamd Carlos Gracie, die verliefd werd op de sport. Carlos eindigde als een student van Maeda, en vervolgens werd de kennis die hij had opgedaan doorgegeven aan zijn jongere broer Helio Gracie.

De twee broers starten Gracie jiu-jitsu, wat de moderne versie was van het oude jiu-jitsu en wat tegenwoordig bekend staat als Braziliaanse jiu-jitsu, kortweg BJJ genaamd. Rickson Gracie vocht onder andere ook bij de Amerikaanse MMA-organisatie UFC.

“Dit is een film met universele aantrekkingskracht met opmerkelijke echte karakters”, zei co-producent Greg Silverman in een verklaring. “Rickson Gracie is een van de grootste vechters aller tijden en we zijn vereerd om zijn verhaal te vertellen. “

Bewondering

“Ik ben jarenlang een bewonderaar van José geweest en we zijn vereerd dat hij Stampede heeft gekozen om mee samen te werken voor het maken van ‘Dead or Alive’ en het te delen met het wereldwijde publiek van Netflix. ‘

Padilha, een Braziliaanse regisseur die voor het eerst bekendheid verwierf met zijn ‘Elite Squad’-films, regisseerde ook de 2014-remake van’ Robocop ‘en ging toen over naar een uitvoerend producent van de populaire misdaadserie’ Narcos ‘op Netflix.

Bekendheid

Nu zal Padilha ‘Dead or Alive’ regisseren terwijl hij het verhaal vertelt over de wortels van de Braziliaanse jiu-jitsu en de snelle uitbreiding van de sport over de hele wereld in de afgelopen 100 jaar.

Verwacht wordt dat de film aankomen najaar te zien zal zijn op het wereldwijde Netflix netwerk,

Bekijk ook

Sportscholen open tot 8 uur ’s avonds! ‘Essentiële sector’

De sluiting is niet alleen een doorn in het oog van de sportschoolhouders

VIDEO! Kickbokser (15) overlijdt tijdens toernooi

Toch werd er besloten hem door te laten vechten.

Koekje van eigen deeg! UFC’er Jon Jones flink aangepakt

Soms kom je je gelijke tegen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page