NEKKLEM: Zware kritiek op Nederlandse Vechtsportbranche Nieuws
Nieuws

NEKKLEM: Zware kritiek op Nederlandse Vechtsportbranche

NEKKLEM: Zware kritiek op Nederlandse Vechtsportbranche
NEKKLEM: Zware kritiek op Nederlandse Vechtsportbranche

De Nederlandse Vechtsportbranche liet zwaar onder vuur nadat zondag naar buiten kwam dat deze de politie wilde trainen. De Vechtsportbranche zegt dat de nekklem beter getraind moet worden.

Het nieuws kwam naar buiten via diverse media en door een verzonden email van de Vechtsportbranche. Hierin worden onder andere de pers en politici uitgenodigd een demo bij te wonen op een sportschool in Den Haag. Dit kwam niet goed aan en leverde veel kritiek op onder andere via social media waar met afschuw werd gereageerd.

Niet normaal

In de mail die verzonden werd wordt aangegeven dat het initiatief ondersteund wordt door de vechtsportbond WMTA en de Nederlandse Vechtsportautoriteit. De nekklem staat zwaar ter discussie na de recentelijke dood van George Floyd in Amerika.

Floyd overleed nadat een agent hem met een knie in de nek alle lucht ontnam. Dit veroorzaakte wereldwijd veel ontsteltenis en massa protesten. Ook in ons land gingen mensen massaal de straat op. In Nederland overleed Mitch Henriquez door een nekklem aangelegd door een politieagent.

Ontkenning

"Zijn die gasten niet goed of zo, een slaatje slaan om een opdracht te halen uit iemands dood," is een van de reacties. Ook claimt de Vechtsportbranche dat de dood van Floyd maar ook de in Nederland omgekomen Henriquez, niet toe te schrijven zijn aan de op hen ingezette nekklem. "Wat een idioterie hoe denk je dat dit overkomt bij de familie van deze personen, ongelofelijk wat een stomme actie. "

Overigens is de discussie wat nu precies als een nekklem kan worden aangemerkt al langer gaande. Is een knie in de nek nu wel of niet een klem. Binnen de politie wordt volgens bronnen een nekklem ook op diverse manieren uitgelegd. Wel of geen arm om de nek. Echter vinden onder andere artsen dat elke techniek die een nek beklemd aan te merken is als een nekklem.

Of de demo dinsdag doorgaat na alle kritiek is niet duidelijk.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws