Muurschildering Ramon Dekkers tegenhouden ivm link met motorclub Satudarah Nieuws
Nieuws

Muurschildering Ramon Dekkers tegenhouden ivm link met motorclub Satudarah

Muurschildering Ramon Dekkers tegenhouden ivm link met motorclub Satudarah

Kickboks legende Ramon Dekkers verdiend een plek in de wijk Tuinzigt in Breda, echter lijkt de gemeente dwars te liggen!

Al eerder melden wij over de perikelen in de Bredase wijk Tuinzigt, bewoners willen een eerbetoon aan kickboks legende Ramon Dekkers door een muurschildering op een van de huizen. Echter lijkt de gemeente naarstig op zoek te zijn naar allerlei excuses om dit plan te dwarsbomen. De inmiddels oneerlijke strijd tussen de buurtbewoners, en de gemeente wordt nu gekenmerkt door een nieuw hoofdstuk om het plan niet door te laten gaan, er wordt namelijk gesuggereerd dat Ramon Dekkers banden zou hebben gehad met motorclub Satudarah MC.

Waarom toch deze stigmatisering?

Men vraagt zich in de wijk, en ook daaromheen niet geheel onterecht af waarom een eerbetoon zo'n ophef veroorzaakt, en dat zelfs wordt overgegaan tot het leggen van een link met een motorclub? De overheid is al enige jaren bezig met het proberen te vervolgen en verboden maken van diverse motorclubs, waar Satudarah er een van is. Echter is deze net als de overige niet gekenmerkt als criminele organisatie. Dus lijkt er niets aan de hand, maar waarom dan stigmatiseren, en een top vechtsporter en een motorclub proberen zwart te maken? Dat zijn de geluiden die er uit de wijk te horen zijn.

Boze reacties op Facebook

Uit een community op Facebook genaamd "Discriminatie van Motorclubs", die de overheid flink aan de tand lijken te voelen over het beleid tegen de motorclubs, kwam een opvallend bericht.

"Het kan dus nóg gekker in Breda. En dat horen we dan van een groezelige, langharige, ongeschoren hippie met zijn hemd te ver open die daar wethouder schijnt te zijn". "De ‘discussie over motorbendes’ is overigens geen discussie, want een discussie is tweerichtingsverkeer". "Het is een eenzijdig verhaal en dat blijkt heel goed uit de woorden van burgemeester Paul Depla in dit artikel (refererend aan een artikel van Omroep Brabant)".

"Het is ons al lang en breed bekend dat de regio een drugsprobleem heeft, maar het lijkt er meer op dat dat binnen het lokaal bestuur heerst dan daarbuiten", Wat een stelletje autoritaire hufters".

Waarom toch altijd die link proberen te leggen tussen beoogde criminaliteit en vechtsport?

De vechtsporten in Nederland maken een opmars en in de goede richting, daar waar het in het verleden vooral gekenmerkt werd door zogenaamde experts als zijnde "een grijs gebied" met links naar de criminaliteit. Is het tegenwoordig meer gemeengoed aan het worden. Vanuit de vechtsport wereld binnen Nederland worden er veel inspanningen gedaan om de sport positief te positioneren. Neem afgelopen weekend het gevecht tussen Melvin Manhoef en Remy Bonjasky, die beiden aan het einde van de partij aangaven, te hopen een bijdrage te kunnen doen in p[positieve zin. Waarom dan nu een van Nederlands bekendste kickboksers en een motorclub de zwarte piet toe spelen? Men kan zich toch terecht afvragen waar de gemeente Breda maar ook de landelijke overheid mee bezig is.

Inzamelingsactie door motorclub Satudarah

"Als de burgermeester dit een reden vindt om de muurschildering niet uit de gemeentekas te willen betalen, zullen wij geld gaan inzamelen om een bijdrage te kunnen leveren aan dit mooie initiatief", laat Satudarah Breda via hun advocaat weten. Satudarah Breda betreurt het dat de vermeende ‘relatie’ mogelijk een einde maakt aan het initiatief van bewoners en nabestaanden. "Wij vinden dit respectloos naar een groot sportman, maar ook naar de initiatiefnemers. Wij zijn net als de rest van Breda trots op onze stadsgenoot, die helaas veel te vroeg gestorven is." Volgens de motorclub is de enige link dat de leden van de motorclub met de kickbokser zijn opgegroeid. "We hebben hem zien groeien van lokale held tot internationale topper", aldus de motorclub. (Bron: Omroep Brabant)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws