MMA weeskinderen vechten in China voor hun leven - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA weeskinderen vechten in China voor hun leven

MMA weeskinderen vechten in China voor hun leven

Weeskinderen in Mixed Martial Arts gevechten China, uitbuiting of educatief verantwoord?

Het internationaal nieuwsagentschap van Parijs, Agence France-Presse (AFP), meldt dat de Chinese streaming website Pear Video een documentaire heeft vrijgegeven die beweert dat een MMA-club honderden jongens (wezen) heeft aangenomen en hen opleidt en traint MMA als vechters. Een lokaal kantoor van het ministerie van burgerlijke zaken bracht de meeste kinderen naar de En Bo Fight Club, claimde de sportschool oprichters. En Bo Fight Club is gelegen in de zuidwestelijke stad van China Chengdu.

500.000 weeskinderen in China

In 2015 waren er naar verluidt 500.000 weeskinderen in China, met slechts ongeveer 5% geadopteerd en slechts 20% door de staat opgevangen, dus de noodzaak is groot. Maar tijdens het leren van vechtsporten is het een wonderbaarlijk middel voor kinderen om vertrouwen en discipline te ontwikkelen, en het vechten in een kooi doet denken aan Oliver Twist’s Fagin, die kinderen leerde zakkenrollen.

Video: Twee 11-jarigen ziet hieronder vechten. De regels verbieden de ellebogen te gebruiken, maar laten volledige krachtstoten en schoppen, staand en grondgevecht wel toe.

Veel minderheidsgroepen uit China

Een meisje in een bikini kondigt de ronde aan, en de aankondiger schreeuwt dat de jongens hun gevecht mogen aanvangen. ‘Volgens de documentaire zijn de meeste kinderen in de club uit de vele minderheidsgroepen uit China, waaronder Tibetanen en oeigoeren.

“Hebben zij het recht op onderwijs op basis van de wet gehad, terwijl ze strenge training ondervinden en in intensieve gevechten competeerden?” Vroeg de krant zich af.

Jeugdgevechten zijn onwettig

Er was een heftig debat over op Weibo, China’s equivalent aan Twitter. Velen betogen dat de jeugdgevechten onwettig zijn, terwijl anderen het gevoel hebben dat zonder de club de jongens op straat zouden komen, met de mogelijkheid dat ze tot misdaad over gaan.

Xiaolong, 14, zei in de documentaire dat hij gelukkig is gewoon te eten te hebben. “Er is alles hier – eten, kleren en een plek om te leven,” zei hij. “Het eten hier is veel beter (dan thuis). Er is rundvlees en eieren, terwijl wij thuis alleen aardappelen hebben.

Bekijk ook

‘Niet janken!’ Deze sport is niet voor mietjes, incasseren maar…

Wellicht wel de hardste vorm van de Japanse vechtkunst

Badou Jack scoort waanzinnige KO op Hany Atiyo in Abu Dhabi (video)

Badou Jack breidde zijn huidige overwinningsreeks uit naar vier op rij gisteravond

Gijzelnemer neergeslagen door MMA-vechter: ‘Arrestatieteam grijpt in’ (video)

Een man die een vrouw gegijzeld had kreeg er flink van langs

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page