MMA organisatie PFL voegt extra gewichtklasse toe aan haar competitie Nieuws
Nieuws

MMA organisatie PFL voegt extra gewichtklasse toe aan haar competitie

MMA organisatie PFL voegt extra gewichtklasse toe aan haar competitie
MMA organisatie PFL voegt extra gewichtklasse toe aan haar competitie
Youtube

$ 10 miljoen

De tweevoudig Olympische goudenmedaillewinnaar Kayla Harrison (2-0) heeft een exclusieve deal gesloten met de PFL, die haar volgend jaar zal zien vechten in een divisie van 155 pond. De PFL bevindt zich momenteel in het midden van zijn openingsseizoen, dat bestond uit 72 mannelijke vechters die strijden om een ​​prijzenpot van $ 10 miljoen.

In 2019 zal dat bedrijfsmodel een divisie van 155 pond vrouwen omvatten. De PFL zal de enige grote Noord-Amerikaanse organisatie zijn om die gewichtsklasse aan te bieden.

Blij

"We zijn erg blij dat we met Kayla kunnen blijven samenwerken", zei Carlos Silva, president van PFL. "We kunnen nu doorgaan en een zevende gewichtsklasse toevoegen aan ons rooster. Het gaat hetzelfde werken als de heren divisies in 2018. We dachten dat het een slim gewicht was voor sommige van deze vrouwen om in mee te vechten."

Harrison, 28, maakte haar MMA-debuut bij de PFL in juni. Aangezien de organisatie geen volledig vrouwelijk seizoen bood in 2018, zette men Harrison in voor twee MMA-gevechten die kunnen worden gezien als demo partijen, beide won zij overigens.

Geloof

"PFL heeft vanaf dag 1 in mij geloofd," zegt Harrison. "Ze doen geweldige dingen met de sport, ze creëren de eerste 155-pond vrouwelijke gewichtsklasse in MMA, en het vaststellen dat vrouwelijke vechters dezelfde kansen hebben op het winnen van prijzengeld als mannelijke vechters."

Zowel Silva als Harrison zeiden dat ze er zeker van zijn dat PFL talent zal vinden om een ​​12-vrouwen selectie te vullen. Tot nu toe in de geschiedenis van de sport zijn zwaardere gewichtsklassen voor vrouwen relatief moeilijk geweest om te vullen. Bij de UFC is er al een hele tijd een strijd gaande om de vrouwen divisie aan te vullen in verschillende gewichten, echter lijkt dit niet te lukken. Nu eens zien hoe het de PFL afgaat.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws