MMA organisatie PFL voegt extra gewichtklasse toe aan haar competitie – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA organisatie PFL voegt extra gewichtklasse toe aan haar competitie

MMA organisatie PFL voegt extra gewichtklasse toe aan haar competitie

Het gebeurt niet vaak dat een vechtsport organisatie een gewichtsklasse extra toevoegt. De Professional Fighters League (MMA) maakt hier een uitzondering op en voegt een nieuwe gewichtsklasse toe aan het reguliere seizoen in 2019, het zal een van de meest veelbelovende vooruitzichten in de MMA zijn aldus PFL.

MMA organisatie PFL voegt extra gewichtklasse toe aan haar competitie
Youtube

$ 10 miljoen

De tweevoudig Olympische goudenmedaillewinnaar Kayla Harrison (2-0) heeft een exclusieve deal gesloten met de PFL, die haar volgend jaar zal zien vechten in een divisie van 155 pond. De PFL bevindt zich momenteel in het midden van zijn openingsseizoen, dat bestond uit 72 mannelijke vechters die strijden om een ​​prijzenpot van $ 10 miljoen.

In 2019 zal dat bedrijfsmodel een divisie van 155 pond vrouwen omvatten. De PFL zal de enige grote Noord-Amerikaanse organisatie zijn om die gewichtsklasse aan te bieden.

Blij

“We zijn erg blij dat we met Kayla kunnen blijven samenwerken”, zei Carlos Silva, president van PFL. “We kunnen nu doorgaan en een zevende gewichtsklasse toevoegen aan ons rooster. Het gaat hetzelfde werken als de heren divisies in 2018. We dachten dat het een slim gewicht was voor sommige van deze vrouwen om in mee te vechten.”

Harrison, 28, maakte haar MMA-debuut bij de PFL in juni. Aangezien de organisatie geen volledig vrouwelijk seizoen bood in 2018, zette men Harrison in voor twee MMA-gevechten die kunnen worden gezien als demo partijen, beide won zij overigens.

Geloof

“PFL heeft vanaf dag 1 in mij geloofd,” zegt Harrison. “Ze doen geweldige dingen met de sport, ze creëren de eerste 155-pond vrouwelijke gewichtsklasse in MMA, en het vaststellen dat vrouwelijke vechters dezelfde kansen hebben op het winnen van prijzengeld als mannelijke vechters.”

Zowel Silva als Harrison zeiden dat ze er zeker van zijn dat PFL talent zal vinden om een ​​12-vrouwen selectie te vullen. Tot nu toe in de geschiedenis van de sport zijn zwaardere gewichtsklassen voor vrouwen relatief moeilijk geweest om te vullen. Bij de UFC is er al een hele tijd een strijd gaande om de vrouwen divisie aan te vullen in verschillende gewichten, echter lijkt dit niet te lukken. Nu eens zien hoe het de PFL afgaat.

Bekijk ook

Sexy Pearl stapt in bloederig bare knuckle boksen en tekent multicontract

UFC en Invicta veteraan Pearl Gonzalez heeft getekent bij Bare Knuckle Fighting Championships (BKFC)

‘Doodsangst’: UFC-kampioen Usman lag met COVID-19 in het ziekenhuis

Kamaru Usman werd kort na zijn wedstrijd tegen Jorge Masvidal in juli vorig jaar met ...

WTF? ex-rugby speler slaat bokskampioen ‘KO’: Bokswereld in shock

Voormalig wereldkampioen boksen Browne stond slechts 115 seconden in de ring

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page