Waar en waarom je UFC 269 Oliveira vs Poirier moet kijken vannacht
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Waar en waarom je UFC 269 Oliveira vs Poirier moet kijken vannacht

Waar en waarom je UFC 269 Oliveira vs Poirier moet kijken vannacht

Charles Oliveira zal zijn lichtgewicht titel voor het eerst op het spel zetten tegen Dustin Poirier. Het gevecht voert aankomende nacht het programma aan bij UFC 269 in Las Vegas. Om live en gratis mee te kijken schakel je vannacht in bij SBS 9 en KIJK.nl om 04:00 uur.

Het evenement bevat ook een titelgevecht in het bantamgewicht voor vrouwen tussen kampioen Amanda Nunes en Julianna Pena. van Cody Garbrandt, zal zijn vlieggewicht debuut maken tegen Kai Kara-France. En een bantam gevecht tussen Dominick Cruz en Pedro Munhoz zal ook te zien zijn.

De laatste vier jaar van Poiriers carrière vormen een van de meest indrukwekkende MMA-runs in de recente geschiedenis. Hij werd van een middelmatige vechter een van de beste pond-voor-pond-vechters ter wereld. De tegenstanders die hij sinds 2017 heeft verslagen, zijn onder meer Justin Gaethje, Max Holloway, Eddie Alvarez, Anthony Pettis en, meest recentelijk, en tweemaal Conor McGregor.

Nog een titelgevecht

Amanda Nunes tegen Julianna Pena om de bantam titel is er een die je niet mag missen. Nunes die twee titels in verschillende gewichtklassen heeft is ongeslagen. Pena zal er alles om doen om de kampioen te onttronen.

Wordt Garbrandt een speler bij vlieggewicht? De UFC boekte Garbrandt in een vlieggewicht titelgevecht tegen de toenmalige kampioen Deiveson Figueiredo in 2020, maar Garbrandt moest zich terugtrekken en nam later nog een gevecht op bantamgewicht. Nu staat hij tegenover Pedro Munhoz, als Garbrandt slaagt is een titelkans dichtbij.

Bekijk ook

ZIEN! Kickbokser met 1 arm slaat rivaal ‘KO’ (video)

Carlos Machado mist een arm, doet aan kickboksen en boekte een indrukwekkende knock-out afgelopen weekend

Bokskampioen (38) dood tijdens wedstrijd in Duitsland

De 38-jarige Turks-Duitse bokser Musa Yamak is zaterdag op tragische wijze overleden

Dove MMA-vechter daagt Conor McGregor uit: Wil vechten bij UFC

De 27-jarige MMA-vechter is doof vanaf zijn geboorte

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page