Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC vechter TJ Dillashaw geeft uitleg over doping misbruik

UFC vechter TJ Dillashaw geeft uitleg over doping misbruik

UFC vechter TJ Dillashaw geeft uitleg over doping misbruik

Hij werd voor twee jaar geschorst wegens doping gebruik, TJ Dillashaw voor het eerst geeft hij uitleg.

Voormalig UFC bantamgewicht kampioen TJ Dillashaw heeft zijn eerste interview gegeven sinds zijn schorsing. Dillashaw testte positief voor de verboden stof EPO en kreeg vervolgens een schorsing van twee jaar. In een interview met Bellator vechter en sportjournalist, Chael Sonnen gaf hij uitleg.

ZIE OOK>> UFC Vechter TJ Dillashaw betrapt op doping

“Ik heb bewust een lange tijd de media niet opgezocht, mijzelf verstopt, ik wilde wel naar buiten komen met de reden van mijn doping gebruik, maar had er geen energie voor,” zegt Dillashaw. De vechter werd betrapt op het gebruik van de verbonden stof EPO.

Ik was totaal op

Mijn lichaam werd tot het uiterste getest. Ongeveer zes weken voor de wedstrijd begon mijn lichaam te crashen, ik begon moe te worden, ik begon te voelen dat ik niet wakker wilde worden om te trainen. Ik wilde de meest geoptimaliseerde sporter zijn die er was. Maar ik stortte in. “

Omdat zijn lichaam aangaf het strenge afval regime voor zijn wedstrijd tegen Henry Celjudo niet aan te kunnen, besloot Dillashaw tot het nemen van EPO. “Ik was op en wilde toch presteren, ik had eigenlijk moeten stoppen maar wilde fans niet teleurstellen, maar achteraf heb ik dat alsnog gedaan. “

Nooit meer doen

Na zijn partij tegen Celjudo kwam uit tests naar voren dat hij had gebruikt, Dillashaw gaf het ook toe en ontkende het niet. “Dat was het enige wat ik nog kon doen om de zaak te verzachten, ik heb er veel van geleerd en denk de volgende keer wel twee keer na om het nog eens te doen, sluit Dillashaw af.

Bekijk ook

Video: Jorge Masvidal vs. Nate Diaz UFC 244 persconferentie

Afgelopen nacht hield de UFC haar persconferentie voor het UFC 244 event met in de hoofdrollen Nate diaz en Jorge Masvidal.

UFC Dana White: Daniel Cormier vs. Stipe Miocic 3 op komst

UFC-president Dana White heeft bevestigd dat voormalig wereldkampioen Daniel Cormier nog minstens één keer zijn opwachting zal maken.

Hesdy Gerges: ‘Als ik dit gevecht verlies stop ik met MMA’

Voormalig top kickbokser Hesdy Gerges staat voor zijn tweede MMA-wedstrijd bij Bellator