UFC Kampioen beschuldigd van aannemen ‘oneerlijk’ geld – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC Kampioen beschuldigd van aannemen ‘oneerlijk’ geld

UFC Kampioen beschuldigd van aannemen ‘oneerlijk’ geld

Daniel Cormier (L) in gevecht met Stipe Miocic (R)

Voormalig UFC Kampioen en huidig Bellator kampioen Cris Cyborg beschuldigd UFC legende Daniel Cormier van corruptie.

Cyborg zelf een voormalige UFC kampioen zegt dat Cormier betaald wordt door de UFC als zoethoudertje. Tijdens een recente aflevering van de DC- en Helwani-show van ESPN, onthulde Cormier dat hij een bonus van $ 1 miljoen had gekregen na zijn verlies in 2015 tegen Jon Jones.

Hij kreeg 1 miljoen

Ook vertelde Cormier dat hij een bonus van $ 400.000 ontving nadat hij in 2015 Anthony Johnson versloeg. “Nadat ik had verloren van Jon Jones, gaf Lorenzo Fertitta me $ 1 miljoen”, onthulde Cormier ” Hij en UFC baas Dana White gaven me $ 1 miljoen. Ze belden me echt en zeiden: ‘We gaan je $ 1 miljoen geven voor de klus die je hebt gedaan.’

Dit schiet Cyborg in het verkeerde keelgat die met ruzie de UFC verliet. Volgens haar zijn deze bonussen na het gevecht het bewijs dat Cormier “betaald wordt” door de UFC om het bedrijf in een goed daglicht te zetten.

Ik kreeg niets

“Toen UFC UFC 232 met een opzegtermijn van vier dagen van NV naar CA verplaatste. Weigerden ze me te compenseren voor betaalde optredens die ik niet langer in Vegas kon bijwonen”, schreef Cyborg in een Tweet aan Cormier.

De tweet werd later werd verwijderd. “Bij UFC 240 weigerden ze mijn tickets naar de gevechten te kopen omdat ik in Zuid-Afrika trainde. Ik was het PPV co-main event. Cormier je wordt betaald om de UFC te promoten.”

Corruptie

Het is duidelijk dat Cyborg de betalingen aan Cormier als een soort van corruptie ziet en er met twee maten gemeten wordt. Want hoe kan men iemand een miljoenen bonus uitkeren als deze verliest.

“Tijdens UFC 240, ze hebben me 5K gecompenseerd om in het uniform van het bedrijf te vechten”, schreef ze in een andere verwijderde Tweet. Klaarblijkelijk boos over het verschil tussen wat Cormier werd betaald en haar UFC salaris.

Bekijk ook

Brute Head Kick ‘KO’: Vechter naar de vlakte (video)

Tijdens het Shlemenko FC evenement in Omsk afgelopen weekend viel er een dikke KO te bewonderen

‘KO’: Geraldo, zoon van Nieky Holzken stompt rivaal door de ring

Dat de appel niet ver van de boom valt in de familie Holkzen is al lang bekend.

Vechter scoort STRIJKPLANK knock-out tijdens MMA-debuut (video)

De Brit verraste zijn tegenstander met een knie en een trap naar het hoofd.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page