Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC kampioen Daniel Cormier definitief met pensioen

UFC kampioen Daniel Cormier definitief met pensioen

Daniel Cormier (R) in zijn laatste gevecht met Stipe Miocic

De voormalig UFC-kampioen zwaargewicht en licht zwaargewicht Daniel Cormier neemt definitief afscheid van de UFC.

Combate meldt dinsdag dat Cormier zijn MMA-handschoenen definitief aan de wilgen hangt. De website is altijd een betrouwbare bron als het op UFC en MMA nieuws aankomt. “Je kunt niet vechten tegen de tijd,”aldus Cormier tegen ESPN.

Recentelijk stond Cormier voor de derde keer tegenover Stipe Miocic die met succes zijn zwaargewicht titel verdedigde. ” Ik sprak na het gevecht met Joe Rogan en vertelde hem dat mijn interesse in het vechten voor titels was. En ik kan me niet voorstellen dat ik na mijn verlies nog eens voor een titel zou vechten.”

Lange carrière

Volgens de voormalig kampioen en huidig ​​commentator werd de pensioen aankondiging niet gedaan in de achthoek uit respect voor het moment van Miocic. Die hem net voor de tweede keer in drie gevechten had verslagen om de zwaargewicht titel te verdedigen.

Daniel Cormier, 41, was een UFC-kampioen in zowel zwaar als licht zwaargewicht. Hij won ook zwaargewicht titels in XMMA, King of the Cage en Strikeforce, en beëindigt zijn carrière met een record van 22 overwinningen, drie verliespartijen en een “No Contest”. (Bron Combate)

Bekijk ook

MMA-kampioen gooit 1 miljoen op tafel voor gevecht met UFC’s McGregor

Patricio Friere, Bellator MMA-kampioen deed een uitdaging van $ 1.000.000 tegen UFC-baas Dana White en ...

Anthony Joshua en Tyson Fury bereiken akkoord: ‘Gevecht is aan’

De zwaargewicht boksrivalen Anthony Joshua en Tyson Fury zullen binnenkort hun £ 200 miljoen megagevecht aankondigen nadat vandaag de voorwaarden zijn overeengekomen.

‘Ik ga killen, niks meer en niet minder’: Pieter Buist heeft wat te bewijzen

Pieter Buist maakt 28 april zijn rentree bij ONE Championship in Singapore. De Nederlandse topvechter treft de Amerikaan Lowen Tynanes.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page