Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC 241 Cormier vs Miocic 2: De langverwachte terugkeer van een fenomeen

UFC 241 Cormier vs Miocic 2: De langverwachte terugkeer van een fenomeen

UFC 241 Cormier vs Miocic 2: De langverwachte terugkeer van een fenomeen

In de nacht van zaterdag op zondag aanstaande (Nederlandse tijd) gaat het dak eraf in Anaheim, Californië.

De titel ‘baddest man on earth’ staat op het spel en een publiekslieveling keert ein-de-lijk terug in de octagon. UFC 241 biedt een garantie op spektakel.

ZIE OOK >> Alistair Overeem treft zware tegenstander in Washington

Er waren vrij weinig die het voor mogelijk hielden, maar toch kreeg Daniel Cormier het in de zomer van vorig jaar voor elkaar: de freestyle worstelaar versloeg zwaargewichtkampioen Stipe Miocic, een man die liefst achttien centimeter (!) langer is dan hijzelf. Aangezien DC op dat moment tevens titelhouder in het lichtzwaargewicht was, mocht hij zichzelf scharen onder het selecte groepje simultane kampioenen in de UFC.

Rematch!

Als de tijd dertien maanden vooruit wordt gespoeld, belanden we in Anaheim. Eigenlijk had Cormier voor een dikke paycheck willen gaan door zijn zwaargewichtbelt te verdedigen tegen publiekslieveling Brock Lesnar, de WWE-veteraan leek daar bovendien wel oren naar te hebben. UFC-president Dana White kreeg echter maar geen belletje van de voormalige kampioen en dus werd de aandacht verschoven naar Miocic, die maar wat graag een rematch wilde.

De brandweerman met Kroatische roots heeft namelijk iets recht te zetten. Miocic overwon enkele van de grootste namen in de geschiedenis van het zwaargewicht – Fabricio Werdum, Alistair Overeem, Junior dos Santos – maar verloor een jaar geleden gek genoeg op knock-out van worstelaar Cormier. Sterker nog: DC sloeg Miocic nog voor het einde van de eerste ronde tegen het canvas met een haast onmogelijk korte hoek. Een ezel stoot zich in het algemeen niet twee keer aan dezelfde steen en dus is Miocic gewaarschuwd: onderschat de one-punch power van Cormier niet.

Liefhebbers smullen

Gelukkig valt en staat UFC 241 niet enkel op de main event: White en zijn matchmakers hebben wederom een briljante fight card opgebouwd. Op de main card mag Derek Brunson proberen zijn momentum vast te houden door na de winst tegen Elias Theodorou aan te treden tegen Ian Heinisch. Vedergewichten Gabriel Benitez en Sodiq Yusuff hebben beiden een zege nodig om een stapje dichterbij het goud van Max Holloway te komen.

Middengewichten Yoel Romero en Paulo Costa, twee mannen die gezien hun omvang waarschijnlijk niet mis zouden staan in het lichtzwaargewicht, vormen de derde partij op de main card. Romero schuurt al jarenlang tegen de top aan en enkel kampioen Robert Whittaker heeft hem in de weg van een titel gestaan. Costa is nog ongeslagen en werkte bovendien zijn laatste vijf tegenstanders middels KO/TKO naar de grond. Een zege op Romero zal hem ongetwijfeld in de baan van Whittaker en Israel Adesanya doen belanden, het tweetal dat in oktober om de titel strijdt.

Stockton’s own is terug

Het publiek zal waarschijnlijk door het dolle heen zijn als de namen voor de vierde partij worden omgeroepen. Anthony Showtime Pettis is van zichzelf al een publiekstrekker, maar zijn tegenstander van aankomend weekend zorgt ervoor dat iedere vechtsportliefhebber een oogje op de UFC houdt.

Na precies drie jaren van afwezigheid is Nate Diaz weer te zien. Zijn laatste gevecht? Inderdaad, de controversiële, verloren rematch tegen Conor McGregor, die hij enkele maanden daarvoor nog zijn wil had opgelegd. Diaz krijgt het met Pettis als tegenstander direct flink voor zijn kiezen – Showtime won een aantal maanden geleden nog van de hooggeplaatste Stephen Thompson door middel van een briljante superman punch. Diaz heeft geen moeite om zich voor de buitenwereld te laten horen, maar weet hij nog steeds in de kooi te overtuigen?

Main card UFC 241:

Daniel Cormier (c) vs Stipe Miocic (zwaargewicht) (6.30 uur)
Anthony Pettis vs Nate Diaz (weltergewicht) (5.45 uur)
Yoel Romero vs Paulo Costa (middengewicht) (5.15 uur)
Gabriel Benitez vs Sodiq Yusuff (vedergewicht) (4.45 uur)
Derek Brunson vs Ian Heinisch (middengewicht) (4.15 uur)

Bekijk ook

Jairzinho Rozenstruik ruikt bloed: Daagt top UFC-vechter uit

Zondagnacht scoorde de Surinaamse MMA-vechter een laatste moment knock-out, op de Nederlander Alistair Overeem in Washington.

KNOCK-OUT VIDEO: Jairzinho Rozenstruik stopt Alistair Overeem

Het kwam op de laatste seconden aan in de vijfde ronde, waar Jairzinho Rozenstruik MMA-veteraan ...

UFC: Daniel Cormier en Stipe Miocic gaan voor 3e gevecht

Daniel Cormier en Stipe Miocic hebben beide ingestemd met hun trilogie-wedstrijd zegt UFC Baas Dana White.