Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC 235: Jon Jones pakt titel ondanks illegale actie (video)

UFC 235: Jon Jones pakt titel ondanks illegale actie (video)

Jon Jones stond afgelopen nacht tegenover Anthony Smith in de strijd om de UFC licht zwaargewicht titel. Jones behoudt zijn titel ondanks een illegale actie.

Jones leek het gevecht redelijk gemakkelijk te winnen, maar slaagde er bijna in gediskwalificeerd te worden, nadat hij een schop tegen Smith’s hoofd had gegeven terwijl deze op de grond lag.

Voor deze in de regels van de UFC aangemerkte niet toegestane actie kreeg Jones twee punten aftrek van zijn score (48-44, 48-44, 48-44). Dit was overigens de eerste keer in de geschiedenis van de UFC dat dit voorkomt. Meestal wordt er maar één punt afgetrokken.

LEES OOK: Boze Fans: UFC livestream Veronica faalt wederom

Jones staat de afgelopen jaren flink ter discussie door vermeend doping gebruik. Hij ondergaat regelmatig tests uitgevoerd door de USADA, het doping bureau van de UFC.

In het co main event stond Kamaru Usman tegenover Tyron Woodley voor de weltergewicht titel. De partij werd gewonnen door Usman via unaniem besluit (50-44, 50-44, 50-45).

Bekijk ook

Eenhandige MMA-vechter beloofd vuurwerk op Bellator 225

Na een afwezigheid van 10 maanden keerde lichtgewicht Nick Newell afgelopen mei terug met een eerste ronde overwinning op Antonio Castillo Jr. op CES 56.

Ben Askren vs. Demian Maia headliner UFC Singapore in oktober

Ben Askren zal op 26 oktober vechten tegen Demian Maia in de headliner van UFC Singapore.

Jorge Masvidal neemt de uitdaging van Nate Diaz aan

Jorge Masvidal is meer dan bereid om Nate Diaz te ontmoeten in de Octagon.