Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Rose Namajunas in hevige titelstrijd op UFC 237 Brazilië

Rose Namajunas in hevige titelstrijd op UFC 237 Brazilië

Rose Namajunas maakt zich op voor haar langverwachte terugkeer naar de MAA-kooi. Thug Rose verdedigt haar UFC dames titel in een zware wedstrijd tegen Jessica Andrade.

Het titelgevecht – dat werd bevestigd door UFC-president Dana White, zal naar verwachting plaatsvinden op het komende UFC 237 evenement op 11 mei 2019 in Brazilië, hoewel een exacte locatie nog moet worden vastgesteld.

Rose zal proberen om haar titel voor de tweede keer in vijandelijk gebied te verdedigen, aangezien Jessica van het thuisvoordeel zal genieten voor haar allereerste kampioenschapsgevecht.

Dik verdiend

Andrade verdiende een kans op dit titelgevecht nadat ze drie indrukwekkende overwinningen had op Tecia Torres, Karolina Kowalkiewicz en Claudia Gadelha.

LEES OOK: UFC Vechter slaat overvaller tot moes

Dit was goed genoeg om de nummer 1 plek te veroveren ten faveure op voormalig kampioen, Joanna Jedrzejczyk.

Uit de roulatie

Namajunas heeft ondertussen aan de zijlijn gezeten naar een nekblessure sinds ze afgelopen april haar titel verdedigde tegen Jedrzejczyk op UFC 223. “Thug Rose” heeft sinds 2016 geen geleden en boekte overwinningen op de eerder genoemde Jedrzejczyk.

Rose Namajunas won zes van haar laatste zeven gevechten en is op zoek naar een winst in haar tweede verdediging.

Bekijk ook

Bevestigt: Robert Whittaker vs. Israël Adesanya op UFC 243

Het lijkt erop dat de langverwachte strijd tussen Whittaker (20-4 MMA, 11-2 UFC) en Adesanya (17-0 MMA, 6) -0 UFC), de headliner van het UFC 243 event zal zijn.

MMA-vechter Reinier de Ridder: Kans op ONE Championship titel

Als het aan ONE Championship ligt krijgt de Nederlandse MMA-vechter Reinier de Ridder binnen afzienbare tijd een kans op de wereldtitel.

UFC-wereldkampioen Henry Cejudo beland in ziekenhuis

De sinds kort UFC-wereldkampioen in twee gewichtklassen, Henry Cejudo is opgenomen in het ziekenhuis.