🚀 Rode raket: UFC-fans laten vechter keihard vallen – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / 🚀 Rode raket: UFC-fans laten vechter keihard vallen

🚀 Rode raket: UFC-fans laten vechter keihard vallen

Rose Namajunas heeft een groot aantal fans verloren nadat zij haar rivaal Zhang Weili zwaar beledigde. ‘Liever dood dan rood’ merkte Namajunas op voorafgaand aan haar gevecht met de Chinese UFC-kampioene.

De opmerking valt niet goed bij UFC fans die vinden dat de Litouws-Amerikaanse Namajunas politiek en sport niet moet mengen, bovendien zou zij Zhang en haar banden met het communisme niets mogen verwijten. Zhang en Namajunas staan tijdens UFC 261 tegenover elkaar waar de Chinese haar titel verdedigd op 24 april.

Fans bekritiseren het buitenlands beleid van de VS en brengen het nazi-verleden van Litouwen ter sprake, terwijl ze steun beloven voor Zhang voorafgaand aan de confrontatie. ,,Over het algemeen is het stom om sport en politiek met elkaar te verbinden”, schreef een fan. ,,Ik was altijd voor je. Maar nu ben ik voor de rode communistische raket. Succes.”

Stomme opmerkingen

,,Ik hoop dat Zhang je zal vernietigen”, schreef een ander, die Namajunas veroordeelde omdatzhij “stereotiepe onzin over het communisme” sprak. ,,De laatste keer dat die mensen zullen zien dat je gezicht er normaal uitziet”, zei een ander, verwijzend naar Joanna Jedrzejczyk.

Jedrzejczyk’s gezicht blies op als een ballon nadat zijn flink door Zhang mishandeld was in hun gevecht. Voor Namajunas is te hopen dat Zhang de beledigingen niet al te serieus neemt. Volgens insiders kan dat wel eens een extra motivatie voor de Chinese zijn om haar rivaal brute af te straffen.

Bekijk ook

‘Reinier de Ridder is (g)een saaie vechter’: ONE kampioen schreef geschiedenis

Reinier de Ridder schreef vorige maand MMA-geschiedenis met het veroveren van een tweede wereldtitel bij ONE Championship

Massa ontslag: Bellator zet groot aantal vechters op straat

Bellator MMA heeft een flinke ontslag ronde gehouden onder haar vechters

UFC’er beschuldigt van vals spel: ‘Ik ben bestolen’

Er zouden teveel acteurs binnen de UFC rondlopen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page