Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Openbare première documentaire MMA-vechter Pieter Buist

Openbare première documentaire MMA-vechter Pieter Buist

Het levensverhaal van Bredanaar Pieter Buist is verre van gewoon.

De atleet, succesvol in de vechtsport MMA, bewandelde een alternatief levenspad. Kenmerkend is zijn positivisme. Voor BredaVandaag en Rocketfilms de reden om de handen ineen te slaan voor een unieke productie. Journaliste Bregje Kop (BredaVandaag) en filmer Martijn Rondel (Rocketfilms) volgden Buist in de periode rond zijn eerste gevecht voor One FC.

Dat leidt online een serie korte documentaires over de persoon Pieter Buist die via BredaVandaag worden vertoond, waarin ook zijn familie, vrienden en oud-collega’s aan het woord komen. Voorafgaand daaraan is er een bijzondere VIP-première in aanwezigheid van Pieter Buist.

Het verhaal

Pieter Buist groeide op in een gezin met drie kinderen. Zijn vader was niet in beeld. Het gezin leefde in een van de ‘gevaarlijkste’ wijken van Breda en op dat moment zelfs van Nederland; Geeren-Zuid. Zijn jeugd was niet altijd even makkelijk. Pieter heeft gekke dingen gedaan en meegemaakt, maar uiteindelijk bleef zijn sport toch altijd het belangrijkste. Hij combineerde lange tijd zijn werk als vuilnisman met het leven als sporter. Nu is hij fulltime sportman.

ZIE OOK>> Pieter Buist boekt winst bij debuut ONE Championship

‘Ons Pieter’ is een indringende documentaire die het verhaal vertelt van een gedreven sportman, die in zijn leven letterlijk en figuurlijk de strijd aangaat. De première is op 27 juni bij te wonen in Sportsbar Old Dutch aan de St Janstraat in Breda. Kaartjes kosten €5,75, inclusief een welkomstdrankje. Aanvang is 20.00 uur.

Bekijk ook

Video: Jorge Masvidal vs. Nate Diaz UFC 244 persconferentie

Afgelopen nacht hield de UFC haar persconferentie voor het UFC 244 event met in de hoofdrollen Nate diaz en Jorge Masvidal.

UFC Dana White: Daniel Cormier vs. Stipe Miocic 3 op komst

UFC-president Dana White heeft bevestigd dat voormalig wereldkampioen Daniel Cormier nog minstens één keer zijn opwachting zal maken.

Hesdy Gerges: ‘Als ik dit gevecht verlies stop ik met MMA’

Voormalig top kickbokser Hesdy Gerges staat voor zijn tweede MMA-wedstrijd bij Bellator