Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Knockout: Imposant debuut Pieter Buist bij ONE Championship

Knockout: Imposant debuut Pieter Buist bij ONE Championship

Knockout: Imposant debuut Pieter Buist bij ONE Championship

Op vrijdag vond in Bangkok Thailand het ONE : Warriors of light event plaats.

In Bangkok stond Buist tegenover de Japanner Kota Shimoishi, in een 3 x 3 minuten wedstrijd. Shimoishi die een ruime judo ervaring bracht het gevecht vrijwel direct naar de grond.

Buist slaagde er tijdens de 2 ronde in om de Japanner met knieën naar het hoofd te verslaan, dit nadat hij ontsnapte uit een zware wurggreep. Buist pakt de winst op knockout.

Top prestatie

Het verhaal van Buist is er een uit het boekje, zo werkte hij zich omhoog van vuilnisman tot prof MMA-vechter. Hij verwierf een plek bij Bellator door het WFL kampioenschap te winnen, maar verkoos ONE boven de Amerikaanse organisatie.

ZIE OOK >> Titelgevecht Nieky Holzken bij ONE Championship

Naar zijn gevecht bij ONE was door veel fans uitgekeken, Buist wordt dan ook gezien als een voorbeeld van wat iemand kan bereiken als er maar wilskracht en doorzettingsvermogen wordt getoond.

Bekijk ook

Jorge Masvidal neemt de uitdaging van Nate Diaz aan

Jorge Masvidal is meer dan bereid om Nate Diaz te ontmoeten in de Octagon.

Cris Cyborg in onderhandeling met Bellator

Bellator-president Scott Coker vertelde in een interview met MMA Fighting dat hij, hoewel er nog werk aan de winkel is, hoopt dat vedergewicht Cris Cyborg binnenkort een contract tekent met Bellator.

Conor McGregor door het stof: ‘Ik was echt fout’ (video)

De voormalige UFC lichtgewicht en vedergewicht kampioen sprak voor het eerst, sinds een video die eerder deze maand opdook van een incident in een bar.