MMA-kampioen wil geen UFC contract: 'Ik kom mijn bed er niet voor uit'
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / MMA-kampioen wil geen UFC contract: ‘Ik kom mijn bed er niet voor uit’

MMA-kampioen wil geen UFC contract: ‘Ik kom mijn bed er niet voor uit’

Roberto Satoshi, kampioen bij het Japanse RIZIN ziet er niets in om zich aan te sluiten bij de grote Amerikaanse vechtsport organisatie UFC. Satoshi stelt dat het geld wat er te verdienen valt het niet haalt bij vechten in Japan.

Recentelijk scoorde Satoshi een van de snelste overwinningen door Tofiq Musayev te verslaan en claimde de RIZIN lichtgewicht titel. Musayev was een harde noot om te kraken, maar het duurde slechts 72 seconden voordat de Braziliaan de winst pakte.

In een interview met MMA-fighting zegt Satoshi dat hij overweegt te stoppen met jiu-jitsu nu hij de RIZIN lichtgewicht kampioen is. Hij wil zich compleet toeleggen op het MMA en verwacht snel te worden uitgedaagd om zijn titel te verdedigen. ,,Dan komt ook het grote geld, vechten bij RIZIN is net als in een prof-voetbal team”, zegt Satoshi. ,,Waar ook de ster speler meer verdiend dan een mindere speler. “

Te weinig geld

,,Het gaat erom hoeveel je verkoopt, wat in zekere zin lijkt op de UFC. Godzijdank promoot ik RIZIN goed, mijn gevechten eindigen altijd met winst, ik maak de fans altijd enthousiast”, aldus Satoshi die er niet aa denkt om naar de UFC te stappen. ,,Ik verdien goed [geld] bij RIZIN, ik heb geen zin om naar de UFC te gaan. Ik zou in de UFC nauwelijks verdienen wat ik bij RIZIN doe. De Japanse MMA-markt is financieel goed voor mij.”

De UFC ligt de afgelopen periode flink onder vuur over het betaal beleid aan de vechters. De discussie werd flink aangewakkerd door YouTube ster Jake Paul die UFC-baas Dana White een zuinige aap noemt. Ook Satoshi lijkt dus te erkennen dat alhoewel de UFC de bekendste organisatie is het grote gels elders te verdeien valt.

Bekijk ook

McGregor trapte knie Poirier kapot! ‘Klote gevoel’ (video)

Poirier liep met opgeheven hand naar buiten tijdens zijn laatste ontmoeting met McGregor

Rico Verhoeven vs Alistair Overeem gepland voor oktober! (Gerucht)

Rico Verhoeven en Alistair Overeem zullen de strijd met elkaar aangaan in Rotterdam Ahoy

TikTok-ster krijgt slaag van UFC-legende Vitor Belfort (video)

yce Hall bevond zich op de een of andere manier in een ring met de voormalige UFC kampioen Vitor Belfort.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page