Home / Nieuws / MMA NIEUWS / MMA-kampioen Pieter Buist benoemd tot sport ambassadeur

MMA-kampioen Pieter Buist benoemd tot sport ambassadeur

In 2018 werd hij wereldkampioen MMA bij de WFL, Pieter buist. Vandaag maakte hij bekend dat hij beroemd is tot ambassadeur van jeugdfonds sport en cultuur in Breda.

Buist die zelf gezien kan worden als een voorbeeld voor jeugdige sporters zegt trots te zijn op de benoeming. “Ik mag met trots melden dat ik vanaf nu mezelf ambassadeur van jeugd fonds sport en cultuur in de Gemeente Breda mag noemen, ” meldt hij op zijn Facebook.

De vechter heeft laten zien dat elk doel bereikt kan worden als je maar wilt. “Ikzelf heb als kind ervaren dat sport een positieve invloed heeft op meerdere vlakken, ook al is de thuissituatie niet wat het hoort te zijn. Daarom heb ik natuurlijk direct “ja” gezegd op de vraag om ambassadeur te worden. “

Hulp bieden

“Ik ga naast mijn drukke sportcarrière helpen om meer aandacht en steun te vragen voor kinderen die uit een minder welvarend gezin of leefomgeving komen. Omdat ook zij een kans verdienen om te kunnen sporten, wat bijdraagt aan een gezonde ontwikkeling van het kind. “

LEES OOK: Pieter Buist wint WFL Toernooi

Naast het winnen van de WFL wereldtitel, verdiende Buist tegelijkertijd een contract bij een van de grootste vechtsport organisaties Bellator. Wanneer hij zijn debuut maakt is nog niet bekend.

Foto artikel Facebook

Bekijk ook

Eenhandige MMA-vechter beloofd vuurwerk op Bellator 225

Na een afwezigheid van 10 maanden keerde lichtgewicht Nick Newell afgelopen mei terug met een eerste ronde overwinning op Antonio Castillo Jr. op CES 56.

Ben Askren vs. Demian Maia headliner UFC Singapore in oktober

Ben Askren zal op 26 oktober vechten tegen Demian Maia in de headliner van UFC Singapore.

Jorge Masvidal neemt de uitdaging van Nate Diaz aan

Jorge Masvidal is meer dan bereid om Nate Diaz te ontmoeten in de Octagon.