Home / Nieuws / MMA NIEUWS / MMA-kampioen Pieter Buist benoemd tot sport ambassadeur

MMA-kampioen Pieter Buist benoemd tot sport ambassadeur

In 2018 werd hij wereldkampioen MMA bij de WFL, Pieter buist. Vandaag maakte hij bekend dat hij beroemd is tot ambassadeur van jeugdfonds sport en cultuur in Breda.

Buist die zelf gezien kan worden als een voorbeeld voor jeugdige sporters zegt trots te zijn op de benoeming. “Ik mag met trots melden dat ik vanaf nu mezelf ambassadeur van jeugd fonds sport en cultuur in de Gemeente Breda mag noemen, ” meldt hij op zijn Facebook.

De vechter heeft laten zien dat elk doel bereikt kan worden als je maar wilt. “Ikzelf heb als kind ervaren dat sport een positieve invloed heeft op meerdere vlakken, ook al is de thuissituatie niet wat het hoort te zijn. Daarom heb ik natuurlijk direct “ja” gezegd op de vraag om ambassadeur te worden. “

Hulp bieden

“Ik ga naast mijn drukke sportcarrière helpen om meer aandacht en steun te vragen voor kinderen die uit een minder welvarend gezin of leefomgeving komen. Omdat ook zij een kans verdienen om te kunnen sporten, wat bijdraagt aan een gezonde ontwikkeling van het kind. “

LEES OOK: Pieter Buist wint WFL Toernooi

Naast het winnen van de WFL wereldtitel, verdiende Buist tegelijkertijd een contract bij een van de grootste vechtsport organisaties Bellator. Wanneer hij zijn debuut maakt is nog niet bekend.

Foto artikel Facebook

Bekijk ook

MMA-vechter ‘breekt arm’ maar pakt toch wereldtitel

De Engelse MMA-vechter Ben Rees vocht zaterdagavond tijdens Raged UK MMA 10, brak zijn arm maar werd toch wereldkampioen.

Connor McGregor belooft scherper en sneller terug te komen in 2018

Conor McGregor in onderhandeling met UFC over nieuwe deal

Volgens ESPN's Ariel Helwani is Conor McGregor momenteel bezig met een terugkeer naar de UFC in de late zomer of vroege herfst.

Afvaller: UFC ontslaat te dikke MMA-vechter

Afvaller: UFC ontslaat te dikke MMA-vechter

REGIO NIEUWS UITGELICHT