Mark Hunt gezond verklaard en is klaar om terug te keren naar de UFC - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Mark Hunt gezond verklaard en is klaar om terug te keren naar de UFC

Mark Hunt gezond verklaard en is klaar om terug te keren naar de UFC

Mark Hunt hoopt in februari terug te keren naar de UFC Octagon en wil dan tegen Fabricio Werdum vechten op UFC 221 Australië

Nadat er zorgen waren opstaan over Hunt zijn gezondheid na zijn laatste gevecht, reisde hij onlangs naar de Verenigde Staten voor een reeks rigoureuze tests om te zorgen dat hij nog steeds kon vechten. Het hele scenario ontvouwde zich nadat Hunt een column had geschreven waarin hij toegaf dat zijn geheugen was vervallen en ook zijn spraak vermogen was aangetast, wat er uiteindelijk toe leidde dat UFC-functionarissen hem uit een gevecht tegen Marcin Tybura terug trokken. Hunt was niet blij met de situatie, maar hij was eindelijk in staat om een ​​middenweg te bereiken met de UFC door akkoord te gaan met reizen naar Las Vegas voor een reeks medische onderzoeken om uit te vinden of zijn hersenen nog steeds geschikt waren om te vechten.

Volgens het managementteam van Hunt is hij door artsen wel bevonden, en hopen ze binnenkort met de UFC te praten over het boeken van zijn volgende gevecht.

“We hebben net een conferentiegesprek gehad met de artsen in de Verenigde Staten, die ons het goede nieuws hebben verteld”, zei Hunt’s manager Zen Ginnen toen hij met de Daily Telegraph in Australië sprak. “Dus het ziet er allemaal positief uit. “De dokter zei dat Mark bovengemiddeld scoorde en dat hij goedgekeurd is om te vechten. Toen Hunt voor het eerst uit zijn gevecht werd gehaald, haalde hij uit naar de promotie maar richtte hij specifiek zijn aandacht op UFC-president Dana White, die hij beschuldigde van wrok te koesteren omdat hij momenteel verwikkeld is in een rechtszaak tegen het bedrijf met betrekking tot zijn gevecht tegen Brock Lesnar in 2016, waar hij later positief testte op een verboden stof.

Toestemming gekregen om opnieuw te vechten

White verzette zich tegen dit argument door erop te wijzen dat Hunt meerdere keren in de UFC gevochten heeft sinds die rechtszaak werd aangespannen en dat hij in die periode ruim $ 1 miljoen heeft betaald. Hij voegde er ook aan toe dat de UFC had aangeboden Hunt naar Las Vegas te vliegen voor aanvullende tests, maar hij weigerde. Het lijkt erop dat alle partijen het uiteindelijk eens zijn geworden over het testen met Hunt die onlangs naar Las Vegas is gekomen, en nu lijkt het erop dat artsen een beslissing hebben genomen om hem toestemming te geven om opnieuw te vechten.

UFC 221 vindt plaats op 11 februari in Perth, Australië en Hunt zou niets liever willen dan de score te vereffenen met een oude rivaal

“Dus nu is Mark twee keer getest en wel bevonden. Hij is getest door  twee experts in Australië heeft toestemming gehad voordat hij zich in de VS opnieuw ging laten testen, “zei Ginnen. “Natuurlijk was onze zorg altijd de gezondheid van Mark en we zijn blij om te weten dat alles in orde is. De arts zei dat hij de resultaten door zal sturen naar de UFC en daarom zullen we wachten om van hen te horen”.  Ervan uitgaande dat de UFC hetzelfde te horen krijgt van de artsen, hoopt Hunt zijn terugkeer zo snel mogelijk te kunnen maken met een beoogde datum in februari in Australië.

Bekijk ook

Rematch Nabiyev vs Semeleer! 'Laat ze nog een keer vechten'

Rematch Nabiyev vs Semeleer! ‘Laat ze nog een keer vechten’

Vrijwel direct bood Semeleer....

Jake Paul biedt UFC's Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

Jake Paul biedt UFC’s Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

De inzet is $ 1 miljoen als Pimblett wint

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! 'Rolls Royce als bonus'

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! ‘Rolls Royce als bonus’

Het is duidelijk dat de PFL wil dat Cris Cyborg

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page