Chico Martinez: "Ik maak niet weer dezelfde fout!" - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Chico Martinez: “Ik maak niet weer dezelfde fout!”

Chico Martinez: “Ik maak niet weer dezelfde fout!”

Op 29 februari 2020 zullen Chico Martinez (52 jaar, Enschede) en William Beekwilder (58 jaar, Den Bosch) tijdens Enfusion in Eindhoven weer met elkaar de ring instappen. Deze keer zal het een rematch zijn met MMA-regels.

Bij hun vorige treffen, op zaterdag 23 februari 2019, werd er gevochten op kickboksregels en verraste Beekwilder vriend en vijand door Martinez knock-out te trappen met een high kick. Meteen werd afgesproken dat er een rematch zou komen tussen beide heren, maar dan wel met MMA-regels.

Lucky punch

“Dat gaat deze keer niet meer gebeuren”, zegt Chico Martinez lachend. “Ik ben op mijn hoede.” Martinez ziet de trap van Beekwilder, die voor een knock-out zorgde, nog steeds als een ‘lucky punch’ omdat Beekwilder volgens hem niet echt nadrukkelijk aanwezig was in het gevecht. Maar zoals Martinez ook al zelf aangeeft: “de winnaar heeft altijd gelijk.”

De heren vechten 3 keer 3 minuten, waarmee ze iets afwijken van de reguliere MMA-regels. Maar het blijft lastig volgens Chico, omdat Beekwilder rechtsvoor staat (orthodox stance). “Dat heb ik maar 3 keer meegemaakt in mijn vechtcarrière”, vertel Martinez, “en ze kwamen allemaal met een high kick.”

“Maar ik had deze aanstaande partij tegen Beekwilder net zo goed op kickboksregels willen draaien”, legt Martinez uit. “Mijn laatste gevecht was 3 weken geleden tegen een reus van 34 jaar, 1 meter 97 en bijna 100 kilo. Die kickbokspartij heb ik ook gewonnen.”

Martinez wil nog ‘een paar potjes vechten’ en dan houdt hij het voor gezien. In februari 2020 tegen Beekwilder en in november 2020 tegen een 55-jarige. Dat heeft hij nog in zijn agenda staan. “Ik moet stoppen, conditie ben ik niet bang voor. Ik ben niet meer zo scherp als vroeger, heb de timing niet meer. Vroeger counterde ik meteen. Nu wacht ik tot mijn tegenstander moe wordt.”

Mededeling van Martinez aan Beekwilder:

“Beste William, ik vind je een hartstikke, aardige kerel en zo, maar deze keer is de partij voor mij. In de tweede ronde maak ik het af!”

Bekijk ook

Muaythai, ultieme training voor lichaam en geest

Afbeelding van abdurraouf ramesh abdullah via Pixabay Heb je ooit een te dikke Muaythai-vechter gezien? ...

Olympisch Muay Thai Gala in Nederland

The Art of Muay Thai, Eersel (foto: Mike Tomale) Zaterdag 30 november 2019 organiseerden Tiger ...

Sera Vullers, Nederlands Jeugd Kampioenschap Kyokushinkai Karate

Op 23 november werd in Middelharnis het Kiyozumi Open Nederlands Jeugd Kampioenschap Kyokushinkai (Full Contact) ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page