Home / Nieuws / MMA-kampioen aan het oorlogsfront alom geprezen (video)

MMA-kampioen aan het oorlogsfront alom geprezen (video)

Van de MMA-kooi in de oorlog loopgraven.

Tofiq Musayev stond precies een jaar geleden voor een gevecht in de RIZIN MMA-kooi in Japan. Nu vecht de Azerbeidzjaan al geruime tijd een andere strijd, namelijk die aan het oorlogsfront.

Op 31 december vocht lichtgewicht kampioen Tofiq Musayev zijn laatste gevecht als prof bij de Japanse RIZIN organisatie. Het lichtgewicht versloeg destijds Patricky Freire die in een uitwisseling met Bellator MMA overkwam.

Echter escaleerde dit jaar het conflict over de historisch controversiële regio Nagorno-Karabach tussen Armenië en Azerbeidzjan. Beide landen riepen hun volk op de wapens op te nemen. Musayev gaf hier gehoor aan en zette zijn sport carrière op pauze.

Propaganda

Musayev doet het goed in het Azerbeidzjaanse leger waar hij dient als luitenant. Hij was recentelijk betrokken bij een grote overwinning. De regering van zijn land gebruikt de vechter regelmatig als propaganda middel in de strijd.

De webkrant Oxu.Az doet verslag over het feit dat Musayev een belangrijke taak had bij de bevrijding van de regio Zangilan. ,,Onze beroemde atleet met succes een aantal taken uitgevoerd als luitenant van het inlichtingen team”, aldus de krant.

Wrang detail

,,Hij speelde een speciale rol bij de verdrijving van Armeniërs uit onze historische provincie Zangilan na de ondertekening van het staakt-het-vuren. Tofig Musayev onderscheidde zich ook door de militaire buit te grijpen die kort na het staakt-het-vuren door Armeense militairen was achtergelaten.”

Wrang detail is dat de bekende Armeense MMA-vechter Eduard Vartanyan aan de andere kant van het front vecht. Deze vocht zijn laatste wedstrijd in september dit jaar om zich in de door velen als zinloze oorlog te mengen.

Bekijk ook

Aartsrivaal Anthony Joshua heeft eindelijk datum voor gevecht

Andy Ruiz (links) en Chris Arreola (Rechts) Andy Ruiz Jr zal in actie komen tegen ...

Emotionele zieke MMA-vechter Chimaev stopt: ‘Klote steroïden oorzaak’

Khamzat Chimaev stopt met MMA-vechten, de snel rijzende UFC-ster lijkt flink genekt te zijn door ...

Halsband tegen hersenletsel bij vechtsporters goedgekeurd (video)

CNN meldt dat een halsband, ontworpen om traumatisch hersenletsel te voorkomen, goedgekeurd is door de ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page