MMA-kampioen aan het oorlogsfront alom geprezen (video) – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA-kampioen aan het oorlogsfront alom geprezen (video)

MMA-kampioen aan het oorlogsfront alom geprezen (video)

Van de MMA-kooi in de oorlog loopgraven.

Tofiq Musayev stond precies een jaar geleden voor een gevecht in de RIZIN MMA-kooi in Japan. Nu vecht de Azerbeidzjaan al geruime tijd een andere strijd, namelijk die aan het oorlogsfront.

Op 31 december vocht lichtgewicht kampioen Tofiq Musayev zijn laatste gevecht als prof bij de Japanse RIZIN organisatie. Het lichtgewicht versloeg destijds Patricky Freire die in een uitwisseling met Bellator MMA overkwam.

Echter escaleerde dit jaar het conflict over de historisch controversiële regio Nagorno-Karabach tussen Armenië en Azerbeidzjan. Beide landen riepen hun volk op de wapens op te nemen. Musayev gaf hier gehoor aan en zette zijn sport carrière op pauze.

Propaganda

Musayev doet het goed in het Azerbeidzjaanse leger waar hij dient als luitenant. Hij was recentelijk betrokken bij een grote overwinning. De regering van zijn land gebruikt de vechter regelmatig als propaganda middel in de strijd.

De webkrant Oxu.Az doet verslag over het feit dat Musayev een belangrijke taak had bij de bevrijding van de regio Zangilan. ,,Onze beroemde atleet met succes een aantal taken uitgevoerd als luitenant van het inlichtingen team”, aldus de krant.

Wrang detail

,,Hij speelde een speciale rol bij de verdrijving van Armeniërs uit onze historische provincie Zangilan na de ondertekening van het staakt-het-vuren. Tofig Musayev onderscheidde zich ook door de militaire buit te grijpen die kort na het staakt-het-vuren door Armeense militairen was achtergelaten.”

Wrang detail is dat de bekende Armeense MMA-vechter Eduard Vartanyan aan de andere kant van het front vecht. Deze vocht zijn laatste wedstrijd in september dit jaar om zich in de door velen als zinloze oorlog te mengen.

Bekijk ook

📺 KIJKEN VANDAAG EN MORGEN: Gevechten die je niet wilt missen

Het weekend staat voor de deur en voor de vecht fans betekent dit veelal interessante gevechten en events.

Spoorloos: Verbrande vechter ontvoerd uit ziekenhuis

De vechter die deze week gewond werd geraakt bij een bomaanslag is nu ook ontvoerd

Opgefokte Fury gaat los: ‘Fuck off, volgende vraag”

Tyson Fury kan niet zekerder van zichzelf zijn als dat hij nu is

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page