Home / Nieuws / MIX VAN VECHTSPORTEN EN SCHAKEN: In Utrecht kan het

MIX VAN VECHTSPORTEN EN SCHAKEN: In Utrecht kan het

Foto: Commons.wikimedia.org

Vechtsport en schaken, voor velen nog een onwaarschijnlijke combinatie, maar in de Utrechtse wijk Kanaleneiland begint het al een traditie te worden.

Vorig jaar organiseerde Make Your Move een individueel jeugdschaaktoernooi, dat gecombineerd werd met een taekwondo-clinic. Dit jaar werd dit initiatief uitgebreid, er waren twee vechtsportclinics (kickboksen en taekwondo) die werden gecombineerd met het eerste schoolschaakkampioenschap van Kanaleneiland.

ZIE OOK >> Unieke mix van schaken en vechtsport in Utrecht

Ook dit jaar ging bracht het evenement wijkbewoners samen in het Krachtstation, een multifunctionele locatie waar bedrijven, ateliers en horeca uit de Utrechtse wijk gevestigd zijn en dat symbool staat voor de veerkracht van Kanaleneiland. Niet alleen de deelnemers waren Kanaleneilanders, de wijk was ook nadrukkelijk betrokken bij de organisatie.

Groot succes

Zo werden de clinics verzorgd door FDC, een sportschool in Kanaleneiland. Studenten van MBO Utrecht, eveneens gevestigd in de wijk, waren aanwezig als wedstrijdleiders. Ouders en schaakdocenten uit de buurt droegen bij aan het succes van de middag door te helpen met de organisatie.

Dit jaar voegde de organisatie een nieuw ingrediënt aan de mix toe, dat de smaak nog verder verbeterde: rapper en wijkbewoner Quatro (Nigel Rosalia) trad op en had speciaal voor deze gelegenheid een nummer geschreven over de betekenis die schaken en vechtsport voor hem hebben. Schaken, vechtsport en hiphop, een mix met toekomst.

Bekijk ook

🎥 | BOKSVIDEO STERKSTE MAN EDDIE HALL: ‘Ik train om te vernietigen’

Volgend jaar zien we Eddie Hall vs Hafthor Bjornsson ‘The Mountain’ in een boksring en ...

TOCH MMA-GEVECHT? Mike Tyson traint met MMA-legende

Mike Tyson gaat een comeback maken en is daar voor in training. Hij is in ...

🎥 | Uitdager bokslegende Mike Tyson maakt eigen promo video

Uitdager Tito Ortiz bracht afgelopen week een promo video uit voor een potentieel gevecht tegen ...