Home / Nieuws / Melvin Manhoef: ‘De Boksbond bedreigde onze hoofdscheidsrechter’

Melvin Manhoef: ‘De Boksbond bedreigde onze hoofdscheidsrechter’

In maart dit jaar spraken wij met Melvin Manhoef over zijn initiatief Boxing Influencers.

De Nederlandse Boksbond was niet blij met het WFL Boxing Influencers event wat 15 februari plaatsvond, waar bekende vloggers elkaar te lijf gingen in een boks battle met elkaar. Men deed dan ook een persbericht uit gaan welke de mening van de bond weergeeft over het event.

In maart spraken wij met Melvin Manhoef om zijn kant van het verhaal te horen, hij sprak openhartig over zijn contact met de boksbond en wat er was voorgevallen. Zo vertelde hij dat de Boksbond de hoofdscheidsrechter dreigde te royeren als hij medewerking verleende aan het event.

Veiligheid voorop

Navraag van onze redactie bij de Boksbond leert dat men een veilige sport voorstaat, ook is men in principe geen tegenstander van events zoals Boxing Influences als het maar veilig gebeurt en onder auspiciën van een erkende boksbond, in een persverklaring destijds staat dan ook te lezen:

“Voor de organisatie van amateur bokswedstrijden is de medewerking van de Nederlandse Boksbond vereist. De Boksbond is de enige Sportbond die is aangesloten bij NOC*NSF die amateur-boksevenementen kan regelen. Dit geldt ook voor business-boksevenementen. De bepaling is ingegeven door veiligheidseisen.”

Reactie van de boksbond

Boris van der Vorst van de Nederlandse Boksbond vertelt onze redactie: “Wij zijn voor een positieve uitstraling van de bokssport, in tegenstelling wat velen denken zijn wij niet tegen een Boxing Influencers event, als het maar veilig gebeurt. Wij staan open om hierover de dialoog aan te gaan. “

Recentelijk werd de Boksbond door promotor Milco Lambrecht verweten het alleenrecht te claimen op alles wat met boksen te maken heeft in Nederland. In een pagina lang artikel op de website Round1 deed Lambrechts zonder iets te verhullen uit de doeken hoe hij dacht over de Boksbond.

Bekijk ook

BEKIJK: Sexy dansvideo UFC vechtster gaat viraal

Dat er in de UFC mooie dames vechten is geen geheim

Bokskampioen Tyson Fury redt man van de dood (video)

Tyson Fury heeft onthuld hoe hij het leven van een vreemdeling redde

RACISME: Man beledigt moeder kickbokser Murthel Groenhart

De moeder van GLORY Kickboxing wereldkampioen Murthel Groenhart kreeg dinsdag te maken met racisme