Meest gewelddadige vechter ter wereld daagt Muay Thai legende Buakaw uit Nieuws
Nieuws

Meest gewelddadige vechter ter wereld daagt Muay Thai legende Buakaw uit

Meest gewelddadige vechter ter wereld daagt Muay Thai legende Buakaw uit

Lethwei wereldkampioen Dave Leduc maakte vandaag duidelijk dat Buakaw op zijn hitlijst staat. De onbezonnen en controversiële Lethwei-ster heeft de relatief onbekende sport de laatste jaren onder zijn armen genomen en sinsdien begint Lethwei internationaal serieus aandacht te krijgen.

Bekend als Burmese Bare Knuckle Boxing, wordt Lethwei beschouwd als 's werelds meest brute sport. De enige manier om te winnen is door knock-out of het is gelijkspel na vijf rondes, geen handschoenen worden gedragen, de kopstoten zijn legaal en je kunt een time-out van twee minuten vragen om een neergeslagen vechter op te lappen. Het wordt niet meer hardcore en bruter dan dat.

Grote kampioen

Leduc begon in 2016 te vechten in het Lethwei en is in twee jaar tijd de grootste kampioen ooit geworden. Hij is synoniem geworden met de sport vanwege zijn vermogen om de sport en zijn eigen merk op de markt te brengen. Zijn vechtstijl is puur geweld. Hij gebruikt elle bogen en kopstoten, hij vecht met volle kracht vanaf het begin van het gevecht tot het einde, wat hem tot een favoriet heeft gemaakt.

Vandaag richtte Leduc zich op de Muay Thai-superster en waarschijnlijk de populairste Muay Thai-vechter aller tijden, Buakaw. Leduc plaatste ​​op Facebook een bericht en verklaarde: "Buakaw bezoekt Yangon ... Het is mijn stad ... Als een Muaythai-kampioen uit Thailand naar Yangon komt, moet hij mij om toestemming vragen, anders moeten we vechten."

Grootste gevecht

Leduc ging nog een stap verder door te stellen dat Buakaw drie rondes met hem in de Lethwei-ring niet zou overleven. Hij is zelfs bereid om Buakaw volgens zijn regels te ontmoeten als Buakaw bereid is hem te ontmoeten volgens de Lethwei-regels.

Dit zou een gevecht zijn dat zeker veel aandacht zou kunnen schenken aan Lethwei en Muay Thai. Het grootste gevecht voor Buakaw zou een gevecht zijn met Muay Thai-legende Yodsanklai Fairtex, maar fans hebben geaccepteerd dat ze die strijd nooit zullen zien. Buakaw wordt vaak bekritiseerd voor het vechten tegen gemakkelijker tegenstand, maar een gevecht tegen Leduc zou de fans zeker bekoren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws