Maxim Dadashev sterft ten gevolge van hersenletsel Nieuws
Nieuws

Maxim Dadashev sterft ten gevolge van hersenletsel

Maxim Dadashev sterft ten gevolge van hersenletsel
Maxim Dadashev sterft ten gevolge van hersenletsel

Junior weltergewicht Maxim Dadashev stierf dinsdagochtend als gevolg van hersenletsel opgelopen in een bokswedstrijd.

Dadashev had het letsel opgelopen tijdens een 11e ronde knock-out verlies tegen Subriel Matias op vrijdagavond in de MGM National Harbor in Oxon Hill, Maryland. Dadashev werd pas 28 jaar.

Dadashev stond tegenover Matias in een 140 pond strijd om de verplichte uitdager te bepalen voor de titel van Josh Taylor. Het gevecht was zwaar en Matias domineerde. Hij landde talloze krachtige slagen op het hoofd en lichaam op het lichaam van de Rus.

Opgeven geen optie

Na de 12 e ronde zei Dadshev's trainer McGirt: "Ik ga het stoppen, Max. Max, je wordt te veel geraakt." Dadashev schudde zijn hoofd om aan te geven dat hij niet wilde dat het gevecht zou worden gestopt, maar McGirt bleef het doen: "Alsjeblieft, Max, alsjeblieft. Laat me dit doen. OK? OK? Kijk naar mij. Alsjeblieft."

ZIE OOK>> Maxim Dadashev in coma na bokswedstrijd

McGirt zei dat hij voor het eerst dacht om de handdoek in de negende ronde te gooien, maar hij wist dat hij het na de 11e moest stoppen. De rest is geschiedenis, Dadashev werd onwel na afloop en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd waar hij dinsdag overleed aan de gevolgen vvan de opgelopen schade in het gevecht.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws