Louis Wijdenbosch kandidaat voor nieuwe hoofdcoach Georgische Judofederatie Nieuws
Nieuws

Louis Wijdenbosch kandidaat voor nieuwe hoofdcoach Georgische Judofederatie

Louis Wijdenbosch kandidaat voor nieuwe hoofdcoach Georgische Judofederatie

Georgië bevindt zich in een crisis

Louis Wijdenbosch (53) is de belangrijkste kandidaat om de nieuwe hoofdcoach van de Georgische Judofederatie te worden. De Nederlander won Olympisch goud als bondscoach van het Nederlandse team toen Mark Huizinga de Olympische titel in 2000 veroverde. Binnen het Belgische team coachte Wijdenbosch Elco van der Geest naar de Europese titels in 2010. Georgië bevindt zich in een crisis met een schisma van meningen over de toekomstige strategie. President en een groep atleten zijn tegengesteld aan elkaar en een vergadering is altijd de beste oplossing. Ondertussen ondernam president David Kevkishvili actie door zijn plannen aan de regering te presenteren vandaag op maandagochtend.

Belangrijkste kandidaat om de nieuwe hoofdcoach te worden

Wijdenbosch is een ervaren coach en was van oktober 1997 tot 2001 nationaal hoofdcoach van Nederland en is fysiotherapeut geweest als beroep. In 2009 werd hij persoonlijke coach van Elco van der Geest die vocht voor België tijdens de Wereldkampioenschappen 2009 en overtuigd met een herboren Van der Geest die een jaar later de Europese titel zou pakken. Ook andere atleten werdeLouis Wijdenbosch (53) is de belangrijkste kandidaat om de nieuwe hoofdcoach van de Georgische Judofederatie te worden. De Nederlander won Olympisch goud als bondscoach van het Nederlandse team toen Mark Huizinga de Olympische titel in 2000 veroverde. Binnen het Belgische team coachte Wijdenbosch Elco van der Geest naar de Europese titels in 2010.

Wijdenbosch is momenteel in Georgië om zijn kandidatuur te bespreken

Als atleet vocht hij U78kg op de Wereldkampioenschappen in 1993 in Hamilton. Wijdenbosch werd benaderd vanwege zijn ervaring en gedisciplineerde manier van werken en ervaring in onderwijs en fysieke training. Georgië bevindt zich in een crisis met een schisma van meningen over de toekomstige strategie. President en een groep atleten zijn tegengesteld aan elkaar en een vergadering is altijd de beste oplossing. Ondertussen onderneemt president David Kevkishvili actie door zijn plannen aan de regering te presenteren op maandagochtend. De Georgische Federatie benaderde ook andere internationale coaches zoals Mark Huizinga en Benoit Campargue die zich in deze fase van hun leven bezig hielden.

Europees en Wereldsucces met individuele coaching

De laatste buitenlandse coach voor Georgië, Peter Seisenbacher, leidde in 2012 naar de Olympische titel van Lasha Shavdatuashvili en een nieuwe generatie voor de komende vier jaar.n Europees kampioen onder Wijdenbosch zoals Dennis van der Geest, Patrick van Kalken en Mark Huizinga. Wijdenbosch was nauw betrokken bij de Nederlandse topclub Kenamju en vierde vele successen met de club. Als hoofdcoach van Nederland werd het herenteam in 1997 en 1998 twee keer Europees kampioen. Later hielp hij de Elmont-broers zich ontwikkelen voor Europees en Wereldsucces met individuele coaching namens hoofdcoach Cor van der Geest die later leidde tot de Wereldtitel voor Guillaume Elmont en Wereld- en Europees succes voor Dex Elmont.

Onderstaand de Facebook post die David Kevkhishvili, de president van de Federation of Dzhiudo verspreide via Facebook, Wijdenbosch links op de foto.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws