Home / Nieuws / Levensgevaarlijke bacterie rukt op in de sportschool

Levensgevaarlijke bacterie rukt op in de sportschool

Als sporter sta je er vaak niet bij stil, maar een levensgevaarlijke bacteriële infectie heb je zo opgelopen.

Een van Amerika’s meest bekende MMA vechtsport scholen JacksonWink MMA, waarschuwt voor het gevaar van levensbedreigende infecties die je kunt oplopen tijdens training. In een bericht op social media doet men dan ook een oproep alert te zijn.

Vooral de MRSA (Methicilline-resistente Staphylococcus Aureus) bacterie lijkt steeds vaker de kop op te steken. MRSA staat ook wel bekend als de ‘ziekenhuis bacterie’, deze is zeer moeilijk te bestrijden en kan de dood tot gevolg hebben. De bacterie is ongevoelig (resistent) voor behandeling met meticilline en veel andere antibiotica.

Voorkom erger

Vooral bij lichaamscontact zoals bij het MMA, bestaat er een grote kans dat de bacterie van persoon tot persoon wordt overgedragen. Vaak hebben sporters niet door dat zij drager zijn van de bacterie en hebben geen last van de veel voorkomende symptomen zoals bulten, zwelling, vorming van blaren, koude rillingen en koorts.

ZIE OOK >> Hygiene in de sportschool zeer belangrijk

Er wordt dan ook gevraagd alert te zijn op symptomen zoals beschreven en direct een arts te bezoeken. Soms worden de symptomen ook verward met de beet van een spin, die gelijke uiterlijke vormen kan hebben als een besmetting met MRSA. Aangeraden wordt dan ook om direct actie te ondernemen als de symptomen de kop op steken.

Bekijk ook

Moeder Natalee Holloway helpt in zaak vermiste dochter UFC-vechter

Beth Holloway (R) helpt mee in de zoektocht c is de moeder van Natalee die ...

Rico Verhoeven doet trucje: ‘Reacties branden los’

Je moet als bekende Nederlander of sporter toch echt wel een groot incassering vermogen bezitten. ...

OPGEPAKT: Ontvoerder dochter UFC-vechter in de kraag gevat

De gezochte man in verband met de zaak van de vermiste Aniah Blanchard is in ...