Home / Columns / Douche in de sportschool niet ‘zonder’ slippers (Column)

Douche in de sportschool niet ‘zonder’ slippers (Column)

Je zult nooit meer blootsvoets in de sportschool douchen nadat je dit hebt gelezen

Er staat vaak niet voor niets aangegeven in de sportschool dat je schoenen uit moet doen voordat je de kleedkamer betreedt, ook douchen zonder slippers wordt afgeraden en met een reden. De kans op voetschimmel, of erger een vleesetende bacterie is groter dan je denkt.

Het gevaar ligt niet zomaar op de loer. Dat bewijst de foto, we zien hier de voeten van een man uit Amerika die een vleesetende infectie opliep nadat hij op blote voeten in zijn sportschool onder de douche stond. In eerste instantie dacht hij dat het een wrat was die hij na enkele weken ontdekte maar het bleek erger.

Geen kruid tegen gewassen

De wrat ontwikkelde zich en vermenigvuldigde tot een aantal van vijf verspreid over de onderkant van zijn voet. Deze ontwikkelde zich tot open wond en geen zalfje uit de drogisterij leek te helpen. Na een aantal weken besloot de man naar een arts tegen die hem met spoed doorverwees naar het ziekenhuis. Daar constateerde men dat het een vleesetende bacterie was veroorzaakt door HPV infectie.

HPV is gerelateerd aan baarmoederhalskanker, hoe de bacterie in de douche van de sportschool terecht was gekomen laat zich raden. Achteraf bleek dat de man een minuscuul wondje aan zijn voet moet hebben gehad waardoor de infectie in zijn systeem terecht kwam. Artsen raden aan om niet zonder slippers onder de douche te gaan in de sportschool, of elk andere openbare doucheruimte.

Bekijk ook

FBI: Het vage verleden van UFC kampioen Khabib’s manager

Wat is er aan de hand met manager van UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov?

LET OP: Sportscholen broedplaats voor bacteriën en ziektes

Wees je bewust van hygiëne

Vechten is niet voor iedereen weggelegd

MMA & KICKBOKSEN: Van verbod tot volkssport en acceptatie

Foto: Pixabay Free Vechtsporten als MMA en Kickboksen zijn niet meer weg te denken, dat ...