Home / Columns / Douche in de sportschool niet ‘zonder’ slippers (Column)

Douche in de sportschool niet ‘zonder’ slippers (Column)

Je zult nooit meer blootsvoets in de sportschool douchen nadat je dit hebt gelezen

Er staat vaak niet voor niets aangegeven in de sportschool dat je schoenen uit moet doen voordat je de kleedkamer betreedt, ook douchen zonder slippers wordt afgeraden en met een reden. De kans op voetschimmel, of erger een vleesetende bacterie is groter dan je denkt.

Het gevaar ligt niet zomaar op de loer. Dat bewijst de foto, we zien hier de voeten van een man uit Amerika die een vleesetende infectie opliep nadat hij op blote voeten in zijn sportschool onder de douche stond. In eerste instantie dacht hij dat het een wrat was die hij na enkele weken ontdekte maar het bleek erger.

Geen kruid tegen gewassen

De wrat ontwikkelde zich en vermenigvuldigde tot een aantal van vijf verspreid over de onderkant van zijn voet. Deze ontwikkelde zich tot open wond en geen zalfje uit de drogisterij leek te helpen. Na een aantal weken besloot de man naar een arts tegen die hem met spoed doorverwees naar het ziekenhuis. Daar constateerde men dat het een vleesetende bacterie was veroorzaakt door HPV infectie.

HPV is gerelateerd aan baarmoederhalskanker, hoe de bacterie in de douche van de sportschool terecht was gekomen laat zich raden. Achteraf bleek dat de man een minuscuul wondje aan zijn voet moet hebben gehad waardoor de infectie in zijn systeem terecht kwam. Artsen raden aan om niet zonder slippers onder de douche te gaan in de sportschool, of elk andere openbare doucheruimte.

Bekijk ook

Dillian Whyte slaat Dereck Chisora knock-out in zwaargewicht boks thriller

Doping in de vechtsport staat gelijk aan moord (Column)

Het gebruik van prestatieverhogende middelen in de vechtsport zou kunnen leiden tot dodelijk ongevallen.

Gevaar uit Azië? ONE Championship koopt Nederlandse vechters op

ONE Championship lijkt op ramkoers, de organisatie koopt de ene na de andere Nederlandse vechter op.

Bibob: waarom kickboksen wel en voetbal niet? (column)

De Wet Bibob staat voor de ‘Wet Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur’. Bibob is ...

REGIO NIEUWS UITGELICHT