LET OP: Hoofdcontact verbod jeugdvechters snel van kracht Nieuws
Nieuws

LET OP: Hoofdcontact verbod jeugdvechters snel van kracht

LET OP: Hoofdcontact verbod jeugdvechters snel van kracht
LET OP: Hoofdcontact verbod jeugdvechters snel van kracht

Het verbod voor contact naar het hoofd bij de jeugd tot 18 jaar is vanaf 1 januari 2020 definitief.

De Vechtsportautoriteit meldt de ingang van de maatregel op haar website, er was al een overgangsregeling die twee jaar geleden werd ingesteld van kracht, echter is de termijn verlopen en wordt de maatregel definitief ingesteld voor kickboks, thaiboks en mma-wedstrijden.

"De enige uitzondering geldt vechters die afgelopen jaar 17 werden en in een volwassen klasse (Nw, C, B, A) uitkwamen; zij blijven ook in de maanden van 2020 waarin zij nog 17 zijn, in de volwassen klasse vechten." (Bron VA website)

Hersenletsel voorkomen

Een van de hoofdredenen voor het invoeren van het contact verbod is dat er steeds meer bekend geworden is over de schadelijke gevolgen van hoofdtrauma voor onvolgroeide hersenen.

"Kinderen die een voetbal koppen of een klap met een bokshandschoen tegen het hoofd krijgen, ondervinden daarvan meer schade dan volwassenen. Schade die levenslang gevolgen heeft." (Bron VA website). Lees hier meer over het contact verbod.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws