Kickboks talent aan het woord: interview met Abdel Hafid Nieuws
Nieuws

Kickboks talent aan het woord: interview met Abdel Hafid

Kickboks talent aan het woord: interview met Abdel Hafid

Bij Vechtsport Info geven wij talent graag een podium, wij hadden een exclusief interview met Abdel Hafid kickboks talent uit België.

Kickboks talent aan het woord: interview met Abdel Hafid

Abdel is een van de talenten die wat ons betreft veel meer aandacht mogen krijgen van de media, jonge vechters die hard knokken voor hun plek in de vechtsportwereld. Abdel is een A-klasse vechter die binnenkort op 23 september aantreedt op het A1WCC vechtsport gala in Hasselt (Ethias Arena), België. Hij vecht daar tegen Mohamed Kalaoui (Beekwilder/Noudri). Wij hadden een exclusief interview met hem en spraken over een aantal zaken omtrent zijn ambities en toekomst beeld, en meer...

Abdel, je traint hard voor je aankomende gevecht, wat doe je daar zoal voor?

Ik train 6 dagen per week en twee keer per dag, naast mijn eigen gym in Maasmechelen (Dadda Gym) train ik ook tweemaal per week op de woensdag en vrijdag bij Siam Gym, een van de top Gym's in Nederland. Ik rijdt dus twee keer per week vanuit België naar Nederland, op zondag rust ik uit! Bij Siam train ik onder andere met Tayfun Ozcan een van de beste vechters van Nederland. Ik leer veel van hem, en met hem te mogen trainen is een hele eer. Maar ook mijn eigen trainer Najim Dadda is een topper die mij ontzettend veel geleerd heeft, dankzij hem ben ik nu A-klasser, hij helpt mij groeien. Samen trainen wij veel op de pads, Bij Siam Gym is het meer sparren.

Je vecht op de A1 hoeveel A-klasse gevechten heb jij al gehad?

Dit wordt mijn derde A-klasse gevecht, maar er zullen er zeker nog meer volgen ook zou ik graag in Nederland vechten. Ik ben 9 jaar geleden begonnen met kickboksen, en ben erg trots dat ik nu in de A-klasse vecht.

Je geeft aan dat je ook graag in Nederland de ring in wilt, waar zou je graag vechten?

Ik zou heel graag op Enfusion Eindhoven vechten volgend jaar februari 2018. Ik zou mijn kwaliteiten daar graag aan een breed publiek willen laten zien.

Ga je het gevecht winnen op de A1?

Jazeker, ik heb er keihard voor getraind, en met mijn arsenaal aan technieken zoals mijn befaamde "vliegende knie"' weet ik zeker dat een hele grote kans maak om dit te winnen! Ik ben geen punten tikker ik wil graag voor de KO gaan en heb er al een stuk of vijf op mijn record staan. Ik ben een harde vechter.

Kickboks talent aan het woord: interview met Abdel Hafid

Wie is je grote voorbeeld?

Mijn broer, hij ondersteunt mij met alles, rijdt mij overal heen en heeft mij gestimuleerd deze sport te gaan doen. Hij heeft mij op het rechte pad gehouden, want als kind had ik veel verkeerde vrienden. De sport heeft mij geleerd dat er meer is. En mijn broer heeft daar zeker een goede invloed op. Mijn ouders vonden het in het begin niet zo leuk dat ik deze sport ging doen, nu wel en steunen zij mij. Echter komen zij niet naar de gevechten kijken, ik begrijp dat het is ook niet eenvoudig je kind in de ring te zien staan.

Is er volgens jou een verschil tussen België en Nederland wat betreft kansen voor vechters?

Ja dat is er zeker, in België moet je nog meer je best doen zeker hier in Belgisch Limburg, echter is het aanwezige talent wel groot. In Nederland is er meer mogelijk lijkt wel.

Wat zijn je ambities?

Ik wil zou graag full time willen vechten, ik ben ervan overtuigd dat ik dat aan kan. Mijn instelling is de juiste, en ik heb de training discipline om het te bereiken. Enfusion Eindhoven zou dus een mooie zijn als stap naar de top!

Heb je zaken die je graag met onze bezoekers zou willen delen?

Woord van dank en overdenking

Wij danken Hafid voor dit interview overigens werken vechters zoals Hafid keihard om aan de top te komen, en in het geval van Hafid die ook nog eens een opleiding autotechniek volgt, kunnen wij alleen maar respect opbrengen. Wij hebben het al meerdere keren aangezwengeld, maar er zou veel meer steun moeten zijn voor de vechtsporten. Judo en Karate worden danwel ondersteunt, maar er is meer onder de vechtsport horizon.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws