Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / WKN Kickboks titel: UFC-veteraan Bigfoot Silva de ring in

WKN Kickboks titel: UFC-veteraan Bigfoot Silva de ring in

WKN Kickboks titel: UFC-veteraan Bigfoot Silva de ring in

Greg Tony zal zijn WKN Titel verdedigen tegen de Braziliaanse Antônio Silva, beter bekend bij MMA fans als Bigfoot’ Silva.

Tony 41 jaar oud behield de WKN Kickboks titel vorig jaar augustus door in Saint-Tropez, Frankrijk de Belg Frederic Sinistra te verslaan. Op de officiële website van World Kickboxing Network kondigde Stephane Cabrera, hoofd van de WKN zojuist aan dat Tony zijn WKN titel tegen de Braziliaanse Antonio ‘Bigfoot’ Silva, zal verdedigen.

De naam Silva is geen onbekende voor de MMA en UFC-fans. De zuid-Amerikaanse kolos (39) heeft gevochten tegen Andrei Arlovski, Ricco Rodriguez, Travis Browne, Fedor Emelianenko en de Nederlander Alistair Overeem. In 2017 stond Silva tegenover GLORY wereldkampioen Kickboksen Rico Verhoeven in de ring, dit was tijdens het debuut van de organisatie en China.

Geen schijn van kans

Bigfoot had geen schijn van kans tegen Verhoeven en verloor de partij dan ook zoals door veel kickboks fans verwacht en voorspelt. Nu krijgt hij dus de kans tegen Tony een kickboks veteraan die in de beruchte K-1 vocht waar onder andere Ernesto Hoost naam en faam maakte.

LEES OOK > Rico Verhoeven verslaat Bigfoot Silva

Alhoewel er nog geen officiële datum bekendgemaakt is, zal het gevecht waarschijnlijk in het najaar plaatsvinden. “Om het voor te bereiden, zal ik een of twee keer in de ring zijn”, zei Greg Tony. Silva lijdt aan acromegalie: een hormonale aandoening die een abnormale grootte van de voeten en handen veroorzaakt, evenals gezichtsvervormingen.

Bekijk ook

Ismael Lazaar in beroep tegen jarenlange schorsing: Dit slaat nergens op!

Topkickbokser Ismael Lazaar populairder dan ooit

Foto: GLORY Sinds de opheffing van zijn eerdere opgelegde schorsing van 4-jaar is er flink ...

Topkickbokser Ismael Lazaar gaat de ring weer in

Na een lange afwezigheid zal voormalig Enfusion kickboxing

ARRESTATIEBEVEL: Ex-GLORY Kickbokser gezocht door de politie

De politie is op zoek