'Rico slopen!' Overeem (41) gokt op winst, verwacht stevige tegenstand
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / ‘Rico slopen!’ Overeem (41) gokt op winst, verwacht stevige tegenstand

‘Rico slopen!’ Overeem (41) gokt op winst, verwacht stevige tegenstand

'Rico slopen!' Overeem (41) gokt op winst, verwacht stevige tegenstand

Alistair Overeem en Rico Verhoeven werden gisteren wereldnieuws. Een gevecht wat groter is dan alles, werd gisteren aangekondigd voor 23 oktober in het Gelredome (Arnhem).

In een exclusief interview met AD.nl spreekt Overeem over zijn beweegredenen om te gaan vechten bij Glory, een organisatie die hij eerst te klein vond om van betekenis te zijn. Nu denkt de topvechter daar anders over; ,,Glory is in een gat gesprongen en ze organiseren nu de grootste evenementen ooit in Europa”, zegt Overeem.

In het verleden daagde Overeem en Verhoeven elkaar al eens uit voor een MMA gevecht. Overeem was er toen van overtuigd Rico een lesje te gaan leren, MMA is immers een ander spelletje dan kickboksen. ,,Ik denk dat niemand verbaasd is als ik hem honderd van de honderd keer zou slopen’, zegt Overeem.

Geschiedenis schrijven

Toch kijkt Overeem met respect naar Verhoeven en onderschat de topatleet niet. ,,Rico is bij mijn afwezigheid de man geworden binnen Glory en ijzersterk. Hij heeft aardig huisgehouden, dus er ligt een mooie uitdaging. Want ja, de uitdaging ligt bij mij. Ik wil weer geschiedenis gaan schrijven. In een thuiswedstrijd, dat is lekker”, aldus Overeem.

Hoe de kaarten geschud zullen zijn op 23 oktober zal duidelijk worden als de twee topknokkers de bokshandschoenen kruizen. Overeem heeft een gedegen K-1 achtergrond en doorstond 16-man toernooien. Het gevecht beloofd vuurwerk en dat is waar de kickboks fans voor zullen aanhaken.

Bekijk ook

‘KO’! Kersverse UFC’er MEPT rivaal bruut naar het canvas

Steven Nguyen verdiende zich afgelopen nacht een UFC contract.

Verhoeven’s DOPING opmerking over Overeem: ‘Ik zit goed’ (video)

Rico Verhoeven en Alistair Overeem stonden gisteravond voor het eerst tegenover elkaar.

10 seconden! Overeem: ‘Snel einde Verhoeven gevecht’ (video)

Alistair Overeem en Rico Verhoeven kwamen vanavond voor het eerst oog in oog te staan.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page