Nederlands-Turkse Murat Aygun in ONE Championship wereldtitel gevecht - Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Nederlands-Turkse Murat Aygun in ONE Championship wereldtitel gevecht

Nederlands-Turkse Murat Aygun in ONE Championship wereldtitel gevecht

De Turks-Nederlandse Murat Aygun zal in zijn debuut bij One Championship gelijk voor de titel vechten. Hij treft de huidige kampioen Roman Kryklia.

Murat Aygun zal op op 4 december debuteren op het Sinds of Change event tegen de ONE lichtzwaargewicht kampioen Roman Kryklia uit de Oekraïne. Aygun is geen onbekende in de kickboks wereld. Hij is de voormalige WFL Heavyweight-kampioen en de WFL Heavyweight-toernooiwinnaar van 2018. Aygun tekende eerder dit jaar bij One Championship. Hij kwam over van Enfusion waar hij in februari zijn laatste partij vocht.

Nieky Holzken

Aygün won destijds van Mohamed El Bouchaibi via een jury beslissing. Nu staat Aygun dus gelijk in zijn debuut tegenover de regerend kampioen. Kryklia is de eerste en huidige ONE Light Heavyweight Kickboxing World Champion.

Kryklia veroverde de tweede plaats in het SUPERKOMBAT World Grand Prix Tournament in 2015, toen hij de finale verloor van Tarik Khbabez. Vier jaar later sloeg hij Khbabez knock-out bij het ONE Championship: Age Of Dragons om het ONE Light Heavyweight Kickboxing World Championship te winnen.

Verwacht wordt dat op 4 december nog een aantal Nederlandse kickboksers in actie zullen komen. Onder andere Nieky Holzken die gepland was om op 20 november te vechten. Echter werd om onbekende reden dit event doorgeschreven naar 4 december.

Bekijk ook

Breaking! Fury moet WBC-titel verdedigen tegen Whyte

De WBC heeft officieel opdracht gegeven

6 Vechters genoemd voor comeback McGregor (video)

Nu de Ier weer volledig mobiel is

Oud-Kampioen (42) KO’t rivaal in shock comeback

42yr old former world title holder "Big Daddy" Lucas Browne (30-3, 26 KO's) with the ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page