Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Nieky Holzken 20 november de ring in tegen Elliot Compton

Nieky Holzken 20 november de ring in tegen Elliot Compton

Nieky Holzken 20 november de ring in tegen Elliot Compton

Topkickbokser Nieky Holzken treft op 20 november de Australiër Elliot Compton tijdens ONE Championship Next Generation.

Via het Eindhovens Dagblad komt zaterdag het nieuws naar buiten dat Holzken tegen Compton de strijd aan zal gaan. Ook tekende Holzken voor twee jaar bij, bij de grootste vechtsport organisatie ter wereld ONE Championship. In het contract zijn 6 gevechten opgenomen.

De Tiel in het vizier

“Het is nu geen moment om te onderhandelen, als vechtsporter mag je blij zijn dat je een contract hebt. Ik ga nog een paar jaar flink knallen,” zegt Holzken tegen het ED. Holzken die voormalig wereldkampioen is bij GLORY Kickboxing ging al twee keer voor de titel bij ONE. Deze missie slaagde echter niet.

In oktober 2019 vocht Holzken voor het laatst bij ONE, hij verloor van de regerend kampioen en landgenoot Regian Eersel. Hij stond gepland tegen Compton te vechten in februari dit jaar, echter gooide de coronapandemie roet in het eten.

6 gevechten

“Dat was gewoon klote. Ik had lange tijd helemaal geen doel, het was alleen maar trainen, trainen en nog eens trainen. Ik ben blij dat ik nu weer iets heb om naar uit te kijken”, zegt Holzken. Op de vraag of Holzken nog een keer voor de titel wil vechten op een later tijdstip is hij duidelijk.

“Natuurlijk, ik blijf dé uitdager. Als ik weer een paar wedstrijden win, lijkt het me dat ik weer voor die titel mag vechten. Daar vecht ik ook voor, het gaat mij erom dat die riem naar Helmond komt.”

Bekijk ook

Holloway sloopt Kattar in 5 ronden durend bloedbad (video)

Max Holloway toonde een andere vechter dan dan hij ooit was in zijn gevecht met ...

MMA-talent scoort 1e vette UFC knock-out van 2021 (video)

Punahele Soriano had de eer de eerste knock-out van het UFC 2021 seizoen te scoren. ...

BREAKING: Dana White ‘Khabib overweegt terugkeer gevecht’

Khabib Nurmagomedov de UFC-lichtgewicht kampioen lijkt uit pernsien te komen. UFC President DanaWhite kondigde vanavond ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page