Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Kickboks kampioen Jorina Baars: ‘Ik hoop op vier gevechten in 2019’

Kickboks kampioen Jorina Baars: ‘Ik hoop op vier gevechten in 2019’

Exclusief: Interview met top kickbokser Jorina Baars

Met het begin van het nieuwe jaar is het back to business, zo ook voor Neerlands vechters. Meervoudig wereldkampioen kickboksen en Muaythai Jorina Baars geeft aan klaar te zijn om een aantal keer te vechten in 2019.

Via social media laat zij dan ook weten klaar te zijn om te vechten in 2019. Zo hoopt zij minimaal vier gevechten te kunnen doen. Een daarvan zal wellicht kunnen zijn tegen de recent onttroonde UFC kampioen Cris Cyborg.

In 2014 verdedigde Baars met succes haar weltergewicht-titel bij Lion Fight, door via unanieme beslissing Cris Cyborg te verslaan. Na haar verloren wedstrijd tegen Amanda Nunes op UFC 232 afgelopen week, verklaarde Cyborg een rematch te willen tegen Baars.

Weinig ringtijd in 2018

In 2016 tekende Baars een contract bij Bellator Kickboxing, en is daar ongeslagen. In 2018 won Baars twee keer, eenmaal tegen Athina Efmorfiadi bij Bellator en in september tegen Amel Dehby, die inviel voor Anissa Haddaoui, in wat oorspronkelijk een rematch had moeten zijn gehost door de WFL. Overigens staat de optie voor een rematch tegen Haddaoui ook nog open.

LEES OOK: Rematch Jorina Baars en Anissa Haddaoui

In haar post tagde Baars een aantal grote vechtsport organisaties zoals Bellator, GLORY, ONE Championship en WFL. Of een van deze organisaties toehapt is afwachten, dat Baars klaar is om de ring in te gaan is wel duidelijk.

Zij meld dan ook: “2019!!! Hope to fight 4 fights this year. Bring it on!!!”


Bekijk ook

Fans tegen Rico Verhoeven: ‘Kom nu eens van die bank af’

De kickboks fans kunnen niet wachten om Rico Verhoeven te zien vechten, maar of dit op korte termijn gaat gebeuren is nog steeds de vraag.

GLORY Kickboxing tekent zus van wereldkampioen Alex Pereira

Wereldkampioen Alex Pereira krijgt gezelschap bij GLORY Kickboxing.

Titelgevecht GLORY Kickbokser Luis Tavares in de Kuip

Hij komt uit Rotterdam en de wereld mag dat weten, GLORY Kickbokser Luis Tavares.