Glory's Tarik Khbabez: 'Ik ga 100% de lichtgewicht titel pakken'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Glory’s Tarik Khbabez: ‘Ik ga 100% de lichtgewicht titel pakken’

Glory’s Tarik Khbabez: ‘Ik ga 100% de lichtgewicht titel pakken’

Glory's Tarik Khbabez: 'Ik ga de lichtgewicht titel pakken, 100%'

Tarik Khbabez stapt over van de zwaargewicht divisie bij Glory naar het licht-zwaargewicht. Een goede keuze volgens de vechter die zich tot doel heeft gesteld de kampioen te worden.

Gisteren was er veel nieuws omtrent Glory Kickboxing, zo werd aangekondigd dat de organisatie alle Russische vechters op haar rooster tijdelijk schorst. Ook maakte Tarik Khbabez bekend een stap terug te doen in gewicht door naar de licht-zwaargewicht divisie te gaan.

Vandaag zegt Khbabez in een interview met Glory dat hij zijn zinnen heeft gezet op de licht-zwaargewicht titel. ,,Ik was dit al heel lang van plan. Bij andere organisaties heb ik ook in de licht-zwaargewicht divisie gevochten. Ik ga die divisie pakken, 100%”, zegt Khbabez.

100% zeker

De stap na geruime tijd in het zwaargewicht te hebben gevochten en zelfs tegen Glory kampioen in de ring te hebben gestaan lijkt logisch. Tijdens het Glory 80 studio event stond Khbabez tegenover de gevaarlijke Antonio Plazibat in een rematch die de Marokkaans-Nederlandse vechter verloor (lees verder onder video).

,,Ik weet 100% zeker dat als ik de derde ronde had uitgevochten dat ik dan had gewonnen. De eerste ronde hield ik me niet aan het gameplan en raakte hij me met een highkick. Ik was echt zwaar aangeslagen in de eerste ronde. In de tweede ronde herstelde ik heel snel en kwam sterk terug. Maar Antonio Plazibat is gewoon heel goed en scherp met zijn counters” aldus Khbabez.

Pak iedereen

Vechten op licht-zwaargewicht brengt ook uitdagingen met zich mee maar Khbabez is niet overtuigd van de kwaliteit die hij zal aantreffen: ,,Als ik kijk naar de divisie zie ik niet echt jongens waar ik rekening mee moet houden. Het zijn goede vechters, maar ik weet zeker dat ik binnen een jaar kampioen daar kan zijn. “

Als Khbabez zich door de licht-zwaargewicht divisie heen heeft gevochten blijft toch het zwaargewicht lonken. ,,En als ik daar kampioen ben, dan ga ik de kampioen van het zwaargewicht uitdagen. ” Op 20 augustus vecht Luis Tavares tegen Sergej Maslobojev voor de vacante licht-zwaargewicht titel, nu voorlopig regerend kampioen Artem Vakhitov is geschorst. De winnaar zou in de toekomst Khbabez tegenover zich kunnen zien.

Lees hier het complete interview met Tarik Khbabez

Bekijk ook

Overeem: 'Voor Badr is het alles of niets deze keer'

Overeem: ‘Voor Badr is het alles of niets deze keer’

Alistair Overeem stond vandaag ook in oog met Badr Hari tijdens de eerste persconferentie voor hun aanstaande gevecht op 8 oktober dit jaar.

Badr Hari belooft hels gevecht tegen Overeem: 'Bereidt te sterven'

Badr Hari belooft hels gevecht tegen Overeem: ‘Bereidt te sterven’ (video)

Badr Hari zal op 8 oktober het beste van zichzelf geven in zijn gevecht tegen Alistair Overeem op Glory collision 4.

Glory Kickboxing voortaan te zien op videoland: ‘Einde PPV’

Glory Kickboxing voortaan te zien op videoland: ‘Einde PPV’

Glory Kickboxing kondigt vandaag aan dat de evenementen van de grootste kickboksorganisatie voortaan te zien zullen zijn via RTL/Videoland.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page