Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / GLORY Kickbokser Robbie Hageman: Knock-out redde mijn leven

GLORY Kickbokser Robbie Hageman: Knock-out redde mijn leven

Knock-out redde leven GLORY Kickbokser Robbie Hageman

Bij GLORY Kickbokser Robbie Hageman werd eerder dit jaar een gezwel in zijn hoofd ontdekt.

Het gezwel kwam aan het ligt nadat Hageman onderzocht werd doordat hij knock-out ging tegen de Rus Dmitry Menshikov. Elke bokser of kickbokser die een knock-out te verwerken krijgen worden naderhand onderzocht en wordt er een hersenscan gemaakt.

Zo ook bij Hageman waar snel bleek dat er iets niet goed was, hij werd ongeneeslijk ziek verklaard en het gezwel moest worden verwijderd. Het gezwel werd met succes operatief verwijderd, maar het betekende een einde aan zijn prof carrière.

Dank aan God

Op social media plaatste Hageman vandaag een post waarin hij zegt dankbaar te zijn dat hij alles goed doorstaan heeft. “Een half jaar geleden sloeg de Russische vechter Dmitry Menshikov mij knock-out en redde er zelfs mijn leven mee. Soms zijn Gods zegeningen niet in wat hij geeft, maar in wat hij wegneemt. Hij weet het beste, vertrouw hem. “

ZIE OOK>> Kickbokser Robbie Hageman met succes geopereerd

Hageman knapte aanzienlijk snel op na de operatie, hij mag dan wel niet meer actief vechten, maar heeft een goede toekomst voor de boeg. Zo is hij actief in zijn eigen sportschool om zijn kennis over te brengen. Als het gezwel niet op tijd gevonden had geworden, hadden zaken er heel anders uit kunnen zien voor de sympathieke kickbokser.

Bekijk ook

Exclusief: Interview met top kickbokser Jorina Baars

Top kickbokser Jorina Baars tekent bij ONE Championship

De ongeslagen Nederlandse kickbokser lijkt het eerste vrouwelijke vedergewicht te worden in de selectie van de organisatie.

Amputatie: MMA-vechter spant rechtszaak aan na bizar ongeluk

Hij raakte verwikkeld in een eenzijdig auto ongeluk waar hij bijna zijn been verloor MMA-vechter, Chris Bonilla.

Winst in China: Tarik Khbabez zet zegereeks bij ONE FC voort

Hij lijkt niet te stoppen de Marokkaans-Nederlandse kickbokser Tarik Khbabez.