Eerbetoon: kickboks legende Buakaw krijgt standbeeld Nieuws
Nieuws

Eerbetoon: kickboks legende Buakaw krijgt standbeeld

Eerbetoon: kickboks legende Buakaw krijgt standbeeld
Eerbetoon: kickboks legende Buakaw krijgt standbeeld

Daar waar ongeslagen wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven genoegen moet nemen met een wassenbeeld, pakt men in Thailand de zaken iets anders aan.

De Muaythai legende Buakaw wordt in Thailand gezien als een echte volksheld, in het land waar de vechtsporten hoog aangeschreven staan wordt de vechter dan ook geëerd met een eigen gouden standbeeld, van een grote waar Rocky Balboa jaloers op zou zijn.

Het standbeeld van Buakaw Banchamek werd afgelopen zondag (17 maart) in Chiang Mai onthuld. Het evenement markeerde het zevende jubileum van "Banchamek Gym" dat in april vorig jaar van Bangkok naar de stad in het bergachtige noorden van Thailand werd verplaatst.

Grootste ter aarde

Buakaw bereikte medio 2000 zijn bekendheid tijdens de hoogtijdagen van K-1 kickboks-promotie in Japan. In die tijd verdiende hij tweemaal de prestigieuze K-1 World Max Grand Prix door overwinningen te scoren tegen onder anderen John Wayne Parr, Albert Kraus en Andy Souwer.

LEES OOK: Buakaw en Yi Long in miljoenen wedstrijd

In zijn laatste uitje in de ring eerder deze maand, versloeg Buakaw Banchamek Artem Pashporin met een unaniem besluit. Later dit jaar staat hij voor de derde keer tegenover de Chinese monnik Yi Long tijdens MAS Fight in Hong Kong, waar maar liefst een paar miljoen Thaise baht op het spel staat.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws