Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Eerbetoon: kickboks legende Buakaw krijgt standbeeld

Eerbetoon: kickboks legende Buakaw krijgt standbeeld

Eerbetoon: kickboks legende Buakaw krijgt standbeeld

Daar waar ongeslagen wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven genoegen moet nemen met een wassenbeeld, pakt men in Thailand de zaken iets anders aan.

De Muaythai legende Buakaw wordt in Thailand gezien als een echte volksheld, in het land waar de vechtsporten hoog aangeschreven staan wordt de vechter dan ook geëerd met een eigen gouden standbeeld, van een grote waar Rocky Balboa jaloers op zou zijn.

Het standbeeld van Buakaw Banchamek werd afgelopen zondag (17 maart) in Chiang Mai onthuld. Het evenement markeerde het zevende jubileum van “Banchamek Gym” dat in april vorig jaar van Bangkok naar de stad in het bergachtige noorden van Thailand werd verplaatst.

Grootste ter aarde

Buakaw bereikte medio 2000 zijn bekendheid tijdens de hoogtijdagen van K-1 kickboks-promotie in Japan. In die tijd verdiende hij tweemaal de prestigieuze K-1 World Max Grand Prix door overwinningen te scoren tegen onder anderen John Wayne Parr, Albert Kraus en Andy Souwer.

LEES OOK: Buakaw en Yi Long in miljoenen wedstrijd

In zijn laatste uitje in de ring eerder deze maand, versloeg Buakaw Banchamek Artem Pashporin met een unaniem besluit. Later dit jaar staat hij voor de derde keer tegenover de Chinese monnik Yi Long tijdens MAS Fight in Hong Kong, waar maar liefst een paar miljoen Thaise baht op het spel staat.

Bekijk ook

Alistair Overeem (40) door UFC genadeloos op straat gezet

Alistair Overeem de Nederlandse MMA en kickbokslegende is ontslagen door vechtsport organisatie de UFC. De ...

MMA-kampioen gooit 1 miljoen op tafel voor gevecht met UFC’s McGregor

Patricio Friere, Bellator MMA-kampioen deed een uitdaging van $ 1.000.000 tegen UFC-baas Dana White en ...

Anthony Joshua en Tyson Fury bereiken akkoord: ‘Gevecht is aan’

De zwaargewicht boksrivalen Anthony Joshua en Tyson Fury zullen binnenkort hun £ 200 miljoen megagevecht aankondigen nadat vandaag de voorwaarden zijn overeengekomen.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page